Μεταβολισμός: Έτσι θα γίνει πιο γρήγορος

μεταβολισμός-έτσι-θα-γίνει-πιο-γρήγορ-1031713

Με ποιο τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε τις καύσεις του οργανισμού μας; Αν και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα – δεν μπορούμε δηλαδή μαγικά να καίμε περισσότερες θερμίδες – εντούτοις υπάρχουν κάποιες έξυπνες κινήσεις που μπορούν να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό μας.

Τρώμε πάντα πρωινό. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιος που παραλείπει το πρωινό καίει λιγότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, σε σύγκριση με κάποιον που δεν το στερείται. Επομένως το πλούσιο πρωινό είναι ένα γεύμα που καταναλώνουμε χωρίς ενοχές.

Καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα τα οποία αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης (μεταγευματικές καύσεις).

Εστιάζουμε στις πρωτεΐνες. Η κατανάλωση πρωτεϊνών φαίνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Να προτιμάτε πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά π.χ. άπαχο τυρί ή κρέας, ένα βραστό αυγό. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα γαλακτοκομικά ενδέχεται τα άπαχα να είναι πιο δραστικά σε ότι αφορά τις καύσεις. Έρευνες έχουν συσχετίσει την συχνή καθημερινή κατανάλωση άπαχων γαλακτοκομικών με μεγαλύτερη απώλεια λίπους. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το ασβέστιο ευνοεί τις καύσεις.

Προτιμάμε τα μπαχαρικά επειδή συμβάλλουν σε γρηγορότερο αίσθημα του κορεσμού, ενώ τα καυτερά οδηγούν και σε προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η άσκηση είναι ο κυριότερος τρόπος για να τονώσετε τους μύες σας και να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας. Επίσης προσπαθουμε να έχουμε λιγότερο στρες μια και το μακροχρόνιο στρες προκαλεί αύξηση του βάρους επειδή η διαρκής έκθεση του οργανισμού στις ορμόνες του στρες ευνοεί την αποθήκευση του λίπους κυρίως στην κοιλιά.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook