Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που νιώθει κανείς μέσα σε 48 ώρες, αν κολλήσει

μετάλλαξη-όμικρον-αυτά-είναι-τα-συμπτ-1294343

Η πανδημία μαίνεται, η νέα μετάλλαξη Ομικρον που εμφανίστηκε στη Νότιο Αφρική, σιγά σιγά απλώνεται σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η απειλή της μετάλλαξης Ομικρον ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κρατών για τις γιορτές, επαναχαράσσει τις στρατηγικές άμυνας έναντι στην πανδημία, φέρνει νέα μέτρα.

Προς το παρόν στην Ελλάδα τα κρούσματα της Ομικρον είναι μερικά δεκάδες. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για τη γρήγορη εξάπλωσή της και τη μεγάλη της μεταδοτικότητα. Φυσικά, το όπλο απέναντι και στη μετάλλαξη Ομικρον παραμένει ένα: Το εμβόλιο. Η τρίτη δόση μάλιστα, η ενισχυτική δόση, φαίνεται ότι θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό έναντι της μετάλλαξης Ομικρον.

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα συμπτώματα εμφανίζονται νωρίτερα, από ό,τι γενικά στον κορoνοϊό

Η βρετανική Metro, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον καλπάζει στη Βρετανία, επικαλούμενη την εταιρεία επιστημών Υγείας Zoe, γράφει σήμερα για τα συμπτώματα τις ανησυχητικής αυτής παραλλαγής.

Συγκεκριμένη, σημειώνει αρχικά ότι ενώ τα συμπτώματα για τον Covid-19 για κάποιον που είχε μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα (και κάποια άλλα στελέχη) εμφανίζονται μεταξύ πέντε και 14 ημερών, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα.

Τα 5 συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον

Τα πρώτα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μόλις 48 ώρες αφότου έχει μολυνθεί κάποιος με τη μετάλλαξη Ομικρον περιλαμβάνουν:

  • ρινική καταρροή,
  • ξηρό λαιμό,
  • πονοκέφαλο,
  • κόπωση και
  • φτέρνισμα.

Πώς διαφέρουν τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον από άλλες παραλλαγές;

Νέα δεδομένα αποκάλυψαν ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον διαφέρουν από τα «παραδοσιακά» συμπτώματα άλλων παραλλαγών του κορoνοϊού, όπως η μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με το NHS, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορονοϊού είναι ένας υψηλός πυρετός, ένας νέος και συνεχής βήχας και μια απώλεια/αλλαγή της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης.

Ο καθηγητής Tim Spector, ο επιστήμονας πίσω από την εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων Zoe, περιέγραψε τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον ως «πιο κοντά» σε εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Προειδοποίησε ότι όσοι έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid για να βεβαιωθούν.

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα εκτός από τα πέντε που αποκάλυψε η Zoe είναι η συμφόρηση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μετάλλαξη Ομικρον: Πιο ήπια η νόσος, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, προστατεύει το εμβόλιο

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον έχουν περιγραφεί ως «εξαιρετικά ήπια», από τη νοτιοαφρικανή γιατρό Dr Angelique Coetzee, η οποία σήμανε πρώτη τον συναγερμό για τη νέα παραλλαγή.

Όμως, η Δρ Coetzee προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένα συμπτώματα, όπως οι πονοκέφαλοι και οι μυϊκοί πόνοι, μπορεί να γίνουν πιο έντονα αισθητά, ιδίως από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Covid μπορεί να παρουσιάσουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook