Μετάλλαξη «Ο»: Στην Αφρική, πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 7% του πληθυσμού ενώ μία δόση τουλάχιστον έχει λάβει το 10%!

μετάλλαξη-ο-στην-αφρική-πλήρως-εμβο-1325643

«Σήμερα, από τα 7,85 δισεκ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, μόνο 233,19 εκατ. έχουν χορηγηθεί στην Αφρική», αποκαλύπτει το Κ-Report. Μετά από δύο χρόνια με 260 εκατομμύρια κρούσματα και 5,4 εκατομμύρια θανάτους, μια νέα απειλή, η παραλλαγή Ο, με 50 μεταλλάξεις.

«Στις αρχές του χρόνου ο ΠΟΥ προειδοποιούσε για την έλλειψη εμβολίων στις φτωχότερες χώρες, τόνιζε ότι είμαστε μπροστά σε μια καταστροφική ηθική αποτυχία και υπογράμμιζε πόσο σημαντικό είναι να δοθούν εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες, καθώς οι ανεμβολίαστες περιοχές της Γης αποτελούν εργαστήρια μεταλλάξεων. Οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν. Σήμερα, από τα 7,85 δισεκ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, μόνο 233,19 εκατ. έχουν χορηγηθεί στην Αφρική», σημειώνει μεταξύ άλλων, ενώ αποκαλύπτει πως «στην Αφρική, πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 7% του πληθυσμού ενώ μία δόση τουλάχιστον έχει λάβει το 10%».

Διαβάστε τι γράφει το K-Report για τη μετάλλαξη «Ο»:

«Στο μεγάλο θέμα της ημέρας, τη νέα παραλλαγή Όμικρον: Μετά από δύο χρόνια με 260 εκατομμύρια κρούσματα και 5,4 εκατομμύρια θανάτους, μια νέα απειλή, η παραλλαγή ‘Όμικρον, με 50 μεταλλάξεις, έχει σημάνει συναγερμό ενώ, χτες, ο φόβος της προκάλεσε μεγάλη πτώση στις αγορές κεφαλαίου και εμπορευμάτων σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την χαρακτήρισε «παραλλαγή ανησυχίας» και είπε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν πώς επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης και πιθανά είναι περισσότερο μεταδοτική. Ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη είναι «υψηλός έως πολύ υψηλός» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, μια νεαρή γυναίκα από την Αίγυπτο, εντοπίστηκε στο Βέλγιο (εδώ).

Πότε θα έχουμε σαφή εικόνα; Η διεθνής επιστημονική κοινότητα, χρειάζεται περίπου δύο βδομάδες για να έχει σαφή εικόνα για την νέα παραλλαγή. Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις είναι ανησυχητικές. Στη Νότια Αφρική, μέσα σε 14 μέρες εκτοξεύτηκε στο 90% των κρουσμάτων, ενώ η προηγούμενη παραλλαγή Βήτα χρειάστηκε 140 μέρες για να ανέλθει στο 50% των κρουσμάτων. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι εμφανής στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Πολύ σύντομα το νέο εμβόλιο: Σε λιγότερο από έξι βδομάδες, ανακοίνωσε η BioNTech, ότι θα προσαρμόσει το εμβόλιο της, εφόσον η παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική, και σε 100 μέρες θα παραδοθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου. Και η Moderna ανακοίνωσε ότι «θα αναπτύξει γρήγορα ένα υποψήφιο εμβόλιο για μια αναμνηστική δόση για την παραλλαγή Omicron»

Τα πρώτα μέτρα: Απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική και έξι ακόμη χώρες της περιοχής συμφώνησαν οι 27 χώρες της ΕΕ. Ανάλογες αποφάσεις από ΗΠΑ, Ινδία, Βρετανία, Ελβετία και πολλές άλλες χώρες, ενώ σε κάποιες προβλέπεται καραντίνα και τεστ για όσους ταξιδεύουν από το Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Όμικρον, εδώ. Απαγορεύσεις και περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από εννέα αφρικανικές χώρες, ανακοίνωσε και η Ελλάδα.

Η εκδίκηση της ανισότητας: Στις αρχές του χρόνου ο ΠΟΥ προειδοποιούσε για την έλλειψη εμβολίων στις φτωχότερες χώρες, τόνιζε ότι είμαστε μπροστά σε μια καταστροφική ηθική αποτυχία και υπογράμμιζε πόσο σημαντικό είναι να δοθούν εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες, καθώς οι ανεμβολίαστες περιοχές της Γης αποτελούν εργαστήρια μεταλλάξεων εδώ και εδώ. Οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν. Σήμερα, από τα 7,85 δισεκ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, μόνο 233,19 εκατ. έχουν χορηγηθεί στην Αφρική:

Σημειώστε, επίσης, ότι στην Αφρική, πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 7% του πληθυσμού ενώ μία δόση τουλάχιστον έχει λάβει το 10%.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook