Μετάλλαξη Δέλτα: Απλώνεται πάνω από τον τουρισμό της Ελλάδας

μετάλλαξη-δέλτα-απλώνεται-πάνω-από-το-1082784

Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στον ελληνικό τουρισμό η μετάλλαξη Δέλτα. Η Μεγάλη Βρετανία δεν ανοίγει, η Ελλάδα βρίσκεται στριμωγμένη για τους Ρώσους τουρίστες – και όχι μόνο – και τα μαύρα σύννεφα για τον τουρισμό απλώνονται πάνω από τη χώρα.

Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, ενώ μπορεί στην Ελλάδα να επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει το μήνυμα της χαλαρότητας για το καλοκαίρι χωρίς μάσκες, ωστόσο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ο τρόπος που εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ήδη οι επιστήμονες στη χώρα μας εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες, τονίζουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέσα στον Αύγουστο, εκφράζουν διαφωνίες για τις μάσκες, ενώ η Αθηνά Λινού χτύπησε καμπανάκι για τα 150 ευρώ με μία μόνο δόση εμβολίου.

Οι αναταράξεις από τη νέα μετάλλαξη Δέλτα έρχονται και από την απόφαση της Γερμανίας να επιβάλλει 14 ημέρες καραντίνα στις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπάρχει πίεση να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Σε αυτή την καραντίνα πρέπει να υπακούσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες. Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα έχει οδηγήσει ξανά σε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, σε επίπεδο μάλιστα ανάλογο με του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μεγάλη είναι αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία και στο Ισραήλ.

Σε λίγα 24ωρα μπαίνει ο Ιούλιος και τα προβλήματα για τον τουρισμό αυξάνονται…

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) προχώρησε στην εκτίμηση πως στις αρχές Αυγούστου το 70% των κρουσμάτων στην Ε.Ε. και στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο θα αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, ποσοστό που μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου μήνα θα έχει φτάσει στο 90%.

Χθες, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επανέλαβε την αγωνία των υγειονομικών αρχών λόγω της διασποράς της Μετάλλαξης Δέλτα. Πλέον το τείχος ανοσίας έχει ψηλώσει κι άλλο φτάνοντας στο 80%.

Όπως είπε κα Θεοδωρίδου υπάρχει ένας διαρκής αγώνας επικράτησης μεταξύ του ανθρώπου και του μικρόκοσμου των ιών. Ο ιός τρέχει γρηγορότερα και μάλιστα μέσα σε λίγες εβδομάδες η Μετάλλαξη Δέλτα αναβαθμίστηκε από μετάλλαξη υπό παρακολούθηση σε μετάλλαξη ιδιαίτερης ανησυχίας.

Έχει επεκταθεί πλέον σε πάνω από 92 χώρες και προβλέπεται ότι θα αποτελεί το επικρατούν στέλεχος μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

Πάντως παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν αυξήθηκαν οι περιπτώσεις βαριάς νόσησης. Με δυο δόσεις η κάλυψη 96% με το εμβόλιο της Pfizer και 92% με AstraZeneca και ανάλογα ποσοστά μάλλον θα έχουν τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το ινδικό στέλεχος είναι 40%-60% πιο μεταδοτικό από το Αλφα (γνωστό και ως βρετανικό στέλεχος), που σημειωτέον είναι ήδη περίπου 60% πιο μεταδοτικό από το αρχικό πανδημικό στέλεχος.

ideiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook