Μετακομίσατε; Δηλώστε στην Εφορία τη νέα διεύθυνση της κατοικίας σας από το κινητό: Βήμα – βήμα η διαδικασία

μετακομίσατε-δηλώστε-στην-εφορία-τη-ν-1295654

Αλλάξατε πρόσφατα κατοικία; Θα πρέπει να ενημερώσετε για τη νέα διεύθυνση της κατοικίας σας και την Εφορία.

Η δήλωση για την αλλαγή διεύθυνσης είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Αρκούν μερικά κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας. Η αλλαγή διεύθυνσης μπορεί να γίνει μέσω της νέας ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ myAADE.

Επιλέγετε την ένδειξη «Μητρώο & Επικοινωνία» και στη συνέχεια επιλέγετε το κουτί «Αλλαγές Στοιχείων Μητρώου» κάνετε κλικ και στη συνέχεια επιλέγετε «Αλλαγή Διεύθυνσης».

Από την επιλογή «Νέα Αίτηση» μπορείτε να δείτε την διεύθυνση κατοικίας, όπως αυτή είναι σήμερα καταχωρημένη στο Μητρώο TAXIS και να την μεταβάλετε ή να την διορθώσετε, αν δεν είναι ενημερωμένη σωστά, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το έντυπο Μ1.

Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή Δ.Ο.Υ., δε χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα Δ.Ο.Υ.. Αυτό θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Δ.Ο.Υ., στην πλατφόρμα Αλλαγής Στοιχείων Μητρώου, στην επιλογή «Διεύθυνση» / «Υποβληθείσες Αιτήσεις» στη στήλη «Κατάσταση» εμφανίζεται η ένδειξη «Εγκρίθηκε» ή «Απορρίφθηκε», καθώς και ο «Λόγος απόρριψης».

Για να δείτε τη νέα αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τη διεύθυνσή σας, όπως καταχωρήθηκε στο σύστημα, πατήστε το πλήκτρο «Εκτύπωση».

Προσοχή:

  • Αν χρησιμοποιείτε ως έδρα άσκησης της δραστηριότητάς σας την κατοικία σας, η αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας δεν μεταβάλλει και τη διεύθυνση της έδρας σας. Για αλλαγή διεύθυνσης έδρας, επιλέγετε «Αιτήσεις Μητρώου» / «Μεταβολή Στοιχείων Επιχείρησης».
  • Όταν διαπιστώνετε ότι κάνατε λάθος στη συμπλήρωση της οδού ή του Τ.Κ. ή του αριθμού της διεύθυνσής σας και η αίτησή σας βρίσκεται σε κατάσταση «Υπό επεξεργασία», στη «Νέα Αίτηση» που θα υποβάλετε για να διορθώσετε το προηγούμενο λάθος σας, θα πρέπει εκ νέου να συμπληρώσετε όλη τη νέα διεύθυνση (οδό,αριθμό,Τ.Κ.).

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

  1. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που λόγω αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας μου αλλάζω και Δ.Ο.Υ.; Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή Δ.Ο.Υ., δεν χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα Δ.Ο.Υ. Αυτό θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας.
  2. Τι θα πρέπει να κάνω σε περίπτωση που κατά την καταχώρηση της διεύθυνσης κατοικίας μου, πληκτρολόγησα λάθος στοιχεία; Όταν διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος στη συμπλήρωση της οδού, του Τ.Κ. ή του αριθμού της διεύθυνσής σας και η αίτησή σας βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας, στη νέα αίτηση που θα υποβάλετε για να διορθώσετε το προηγούμενο λάθος σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε εκ νέου όλη τη νέα διεύθυνση (οδό, αριθμό, Τ.Κ.).
  3. Πώς θα μπορέσω να δω αν η μεταβολή μου ολοκληρώθηκε σωστά; Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Δ.Ο.Υ., στο λογαριασμό σας στην επιλογή ‘’Αλλαγή Στοιχείων Μητρώου’’/’’Υποβληθείσες Αιτήσεις’’ στη στήλη ‘’Κατάσταση’’ εμφανίζεται η ένδειξη ‘’εγκρίθηκε’’ ή ‘’απορρίφθηκε’’ καθώς και ο λόγος απόρριψης. Για να δείτε τη νέα Δ.Ο.Υ. και τη διεύθυνσή σας όπως καταχωρήθηκε στο σύστημα πατήστε το πλήκτρο ‘’Εκτύπωση’’.

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook