Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Δημάκης

μεταφέρεται-στις-ανδρικές-φυλακές-κο-1047240

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ότι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.

Στην παρέμβασή της επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν στερήθηκε το δικαίωμα του κρατούμενου στην εκπαίδευση, ωστόσο, αυτό καταρρίπτεται από το ότι μόλις στις 25 Μαΐου κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, η υποδιευθύντρια του καταστήματος κράτησης τον ενημέρωσε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όσο για το επιχείρημα της κυρίας Νικολάου ότι ο Δημάκης αρνήθηκε να συμμετέχει σε τηλεκπαίδευση στα Γρεβενά, αυτό συνέβη επειδή ο κρατούμενος εκείνο το διάστημα έκανε ξανά απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να μπορεί να πηγαίνει με βραχιολάκι στη σχολή του όπως έκανε μέχρι τώρα.

Εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η κ. Νικολάου αναγνώρισε τον δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ο κρατούμενος για να είναι σήμερα τριτοετής υπότροφος φοιτητής στο πολιτικό τμήμα του ΕΚΠΑ, αντέτεινε ότι «κατά το παρελθόν δεν έχει δείξει δείγματα σωφρονισμού».

Ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν δόθηκαν ούτε σήμερα από την κ. Νικολάου.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook