Μετά το άρθρο του zarpanews.gr… Τρέχουν πανικόβλητοι στον Δήμο Χανίων να στήσουν δέντρα και κάστρα | Photos

Η απήχηση που είχε στους Χανιώτες αναγνώστες (με χιλιάδες κλικ), αλλά και στην Κυδωνίας το ΖΑΡΠΑΚΙ για το “παγωμένο δάσος” και τα “κρυμμένα Χριστούγεννα” είναι πραγματικά συγκινητική…Ήδη ένα “παγωμένο” και σκονισμένο κουφάρι κάστρου έχει στηθεί μπροστά απ’ τις πάπιες στον Δημοτικό Κήπο, ενώ στο πλάι έχουν παρατήσει και την ταμπέλα του Δάσους, πιθανότατα επειδή σχόλασαν οι άνθρωποι.Συνεπώς υποθέτουμε πως λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, τελικά θα στηθεί το “παγωμένο δάσος” που ούτε είχε ανακοινωθεί, ούτε φυσικά είχε προϋπολογιστεί αλλά ούτε και είχε κανέναν ρόλο στις μέχρι στιγμής εκδηλώσεις….

Για το αν ήταν στο πρόγραμμα μη ρωτάτε, έτσι κι αλλιώς ένα “μπακαλόχαρτο” δόθηκε φέτος για πρόγραμμα χωρίς καν να τυπωθεί και σίγουρα όχι για οικολογικούς λόγους.

Άλλωστε όταν συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προ δύο εβδομάδων, ο Δήμαρχος που προσπάθησε να δώσει κάποιες απαντήσεις λόγω απουσίας της αντιδημάρχου πολιτισμού, είπε πως τάχα ο Κήπος δεν έχει και μεγάλη κίνηση… Γι’ αυτό οι εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν αλλού, στην Αγορά και στην Πλατεία 1866.

Η αστοχία αυτής της επιλογής -που προφανώς συνοδευόταν από αδυναμία διοργάνωσης εκδηλώσεων και αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το τρένο και το καρουζέλ- ΄φάνηκε γρήγορα στην τοπική κοινωνία. Όποιος έχει μικρό παιδί, γονιός, παππούς, θείος, νονός κ.ο.κ. άρχισε να ρωτά και να ψάχνει, τι να είχε άραγε συμβεί και φέτος δεν θα προσφέρονταν οι μοναδικές στον Δήμο Χανίων δράσεις που ήταν άφθονες και δωρεάν για τα παιδιά;

Οι απαντήσεις πλέον γίνονται ακόμα πιο προφανείς από την απέλπιδα προσπάθεια να στήσουν ό,τι μπορέσουν ακόμα και… με τον κουραμπιέ στα δόντια.

Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουν.

“Ήταν δίκαιο… κι έγινε πράξη” που λέει κι ο Αλέξης.

Όσο για το τρένο στην Πλατεία Αγοράς, μπορεί να εξυπηρετεί τη “μόστρα” αλλά σίγουρα δεν εξυπηρετεί παιδιά και παράλληλα επιδεινώνει το κυκλοφοριακό αλαλούμ. 

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ