Μετά την Turkish, και η Belavia «μπλοκάρει» πολίτες από Συρία, Ιράκ και Υεμένη στις πτήσεις της

μετά-την-turkish-και-η-belavia-μπλοκάρει-πολίτες-1316165

Την απόφασή της να μην επιτρέπει σε πολίτες του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης να επιβιβάζονται σε πτήσεις της από την Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα η λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia, κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τη συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει πως η Λευκορωσία ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από μέρη του κόσμου όπου μαίνονται πόλεμοι, να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορά της και μπορεί να επιβάλει από τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον του Μινσκ και των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Η ΕΕ έχει κατηγορήσει τη Λευκορωσία ότι διεξάγει μια «υβριδική επίθεση», ενώ η σύμμαχος του Κρεμλίνου Λευκορωσία έχει προειδοποιήσει ότι η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση.

«Σύμφωνα με μια απόφαση των αρμόδιων τουρκικών αρχών, από τις 12.11.2021 πολίτες του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης δεν θα γίνονται δεκτοί για να μεταφερθούν με πτήσεις από την Τουρκία στη Λευκορωσία», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Belavia.

Η Belavia, η οποία απαγορεύεται να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καθήλωση ενός αεροπλάνου νωρίτερα φέτος, συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια προς προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αρμενία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook