Μετά από 174 μέρες στο ποδήλατο… Επέστρεψε ο Χανιώτης ποδηλάτης που έκανε τον γύρο της Ελλάδας

μετά-από-174-μέρες-στο-ποδήλατο-επέστρε-1305396

Με το σύνθημα «Το ποδήλατο μπορεί να μας μεταφέρει λίγο πιο πέρα απ όσο νομίζουμε» ο Χανιώτης ποδηλάτης Παναγιώτης Μπαλολάκης, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, αφού ποδηλάτησε 8.500 χλμ σε 174 μέρες.

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε η επίσημη υποδοχή του στον Δήμο Χανίων από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και στελέχη της δημοτικής Αρχής:

«Είμαι πολύ τυχερός που μπήκε χορηγός στο εγχείρημά μου ο Δήμος Χανίων (…) γνώρισα πάρα πολλά όμορφα μέρη και ανθρώπους που η φιλοξενία τους θα μου μείνει αξέχαστη. Νιώθω πάρα πολύ τυχερός γιατί μπόρεσα φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια να κάνω κι εγώ το ονείρό μου πραγματικότητα» τόνισε, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ.

Σχετικά με την εμπειρία του από τις ποδηλατικές υποδομές στις πόλεις που επισκέφθηκε, τόνισε: «Είδα πάρα πολλές πόλεις, μπορούσα να δω τα θετικά της κάθε πόλης. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι πολλές πόλεις παρά τα αρνητικά τους έχουν καταφέρει πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι δεν γίνονται».

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χαρακτήρισε το εγχείρημα ως «ένα σπουδαίο ταξίδι που μετέφερε σε όλη τη χώρα το μήνυμα της οικολογίας».

«Ταξίδευε μεταφέροντας μαζί του τα Χανιά, τους χαιρετισμούς μας σε όλη τη χώρα και νομίζω ότι έδωσε ένα πάρα πολύ σημαντικό μάθημα σε όλους εμάς που στην καθημερινότητά μας παραλείπουμε να φροντίζουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Τον ευχαριστούμε για την διαφήμιση και την προβολή των Χανίων και ελπίζω το παράδειγμά του να βρει μιμητές» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, έκανε λόγο  «έναν ατομικό άθλο που έγινε ένα μήνυμα για όλους μας, όχι μόνο για την ποδηλασία αλλά για την διαρκή προσπάθεια για την επίτευξη προσωπικών στόχων».

«Τον δεχόμαστε ως άτυπο αλλά ουσιαστικό σύμβουλο περί αστικής ποδηλασίας» συμπλήρωσε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook