Μεσογειακό ογκρατέν λαχανικών με ριγκατόνι χαρουπιού

μεσογειακό-ογκρατέν-λαχανικών-με-ριγ-1572582

Δοκιμάστε μια διαφορετική εναλλακτική του αγαπημένου ογκρατέν στην πιο ελαφριά εκδοχή του. Εύκολη συνταγή για μεσογειακό ογκρατέν λαχανικών με ριγκατόνι χαρουπιού, φέτα και γιαούρτι!

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 400 γρ. ριγκατόνι με χαρούπι
  • 4 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. τυρί light, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκύθι και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 35×25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και το σπανάκι και τα μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος με τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος τη ρίγανη και σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο σκεύος.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, και μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Αφαιρούμε το πυρίμαχο σκεύος από τον φούρνο και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook