Μέσω Πολάκη στη Βουλή η καταγγελία για παράτυπη προαγωγή προϊσταμένου στα ΕΛΤΑ Χανίων

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατέθεσε την Πέμπτη προς το Προεδρείο της
Βουλής για τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη, όπως είχε δεσμευτεί πρόσφατα σε συνάντησή του στα Χανιά με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ., το μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου «Αναφορά» συνοδευόμενο από την καταγγελία της 15 ης Ιανουαρίου 2020 του Δ.Σ. των εργαζομένων προς τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛ.ΤΑ. κ. Δ. Τοβίλ.

Η καταγγελία των εργαζομένων μιλάει για παράτυπη και καταχρηστική προαγωγή υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ. Χανίων χωρίς τα απαραίτητα προσόντα σε θέση Προϊσταμένου, αγνοώντας ταυτόχρονα αίτηση άλλου υπαλλήλου που πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ίδια θέση.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ. Χανίων αναρωτιέται για την
σκοπιμότητα αυτής της απόφασης, που όπως αναφέρει «ούτε νόμιμη είναι, ούτε ηθική», αναφέρεται σε ενδεχόμενο έξωθεν (πολιτικής;) παρέμβασης και ζητά την άμεση ανάκλησή της. Από την πλευρά μας και ιδιαιτέρως αν αποδειχτεί πολιτική σκοπιμότητα σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπούμε σε περιπτώσεις κυβερνητικής ρεβανσιστικής επέλασης στον κρατικό μηχανισμό. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι!

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κοινοβουλευτικής Αναφοράς:

«Θέμα: «Καταγγελία Δ.Σ. εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Ν. Χανίων για παράτυπη και καταχρηστική
απόφαση του Γεν. Δντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛ.ΤΑ. σχετικά με προαγωγή υπαλλήλου σε

θέση προϊσταμένου»

Ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης καταθέτει προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Κυριάκο Πιερρακάκη αναφορά, με την επισυναπτόμενη επιστολή καταγγελίας του Δ.Σ.
εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Ν. Χανίων, με θέμα: «Καταγγελία», στην οποία αναφέρεται σε παράτυπη και καταχρηστική απόφαση του Γεν. Δντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛ.ΤΑ.

Επισυνάπτεται η επιστολή καταγγελίας:

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020
Ο καταθέτων Βουλευτής
Παύλος Πολάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΣΤ-ΕΛ.ΤΑ.
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1972

Προς: Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ. ΕΛ.ΤΑ ΕΛ.ΤΑ.
Δντα Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ Χανιά: 15 Ιαν. 2020
Γενικούς Δντές ΕΛ.ΤΑ.
ΠΟΣΤ-ΕΛ.ΤΑ.
Γραφείο Πρωθυπουργού
Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερακάκη
Βουλευτές Ν.Δ. Ν. Χανίων κα Μπακογιάννη, κ. Βολουδάκη, κ. Διγαλάκη
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Πολάκη
Κοινοποίηση: Γεν. Δντή Ανθρ. Δυναμικού κ. Τοβίλ Δημήτριο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριοι,

Το Διοικ. Συμβούλιο εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ Ν. Χανίων καταγγέλλει τον Γεν. Δντή ανθρωπίνου δυναμικού των ΕΛ.ΤΑ. στην απόφασή του, για την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένου του τμήματος Μονάδας Διανομής Χανίων σε υπάλληλο με βαθμό Δ1, την στιγμή που υπάρχει αίτηση για την συγκεκριμένη θέση του τμήματος από άλλον συνάδελφο με τον βαθμό του Τμηματάρχη παραβιάζοντας την ιεραρχία και καταργώντας έμμεσα τους κλάδους προσωπικού.

Η συγκεκριμένη απόφαση αρχικά παραβιάζει βάναυσα, το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛ.ΤΑ. (Σύστημα στελέχωσης), δεν λαμβάνει υπόψιν την εισήγηση του Δντή ΕΛ.ΤΑ. Χανίων, την εισήγηση του Περιφερειακού Δντή Κρήτης, την εισήγηση του Γεν. Δντη Επιχ. Λειτουργιών ούτε της Δνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μια τέτοια απόφαση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, εγείρει ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της, την στιγμή μάλιστα όπως πληροφορούμαστε μόλις είχατε αναλάβει καθήκοντα Γεν. Δντή Ανθρωπίνου δυναμικού (πότε προλάβατε να ενημερωθείτε; ομολογουμένως δείξατε αυξημένα αντανακλαστικά…)

Θέτουμε ένα ερώτημα: Πώς, και με τι κριτήρια πήρατε μια τέτοια απόφαση αφού δεν υπάρχει ούτε αίτηση για την συγκεκριμένη θέση από το πρόσωπο που προκρίνατε; Γνωριμία; Παρέμβαση συνδικαλιστική; Πολιτική; Εσείς ξέρετε!

– Επειδή πρακτικές που ευνοούν πρόσωπα που το μόνο τους προσόν για την κάλυψη μιας θέσης είναι η κομματική τους ιδιότητα και τίποτα άλλο… και ανήκουν στο παρελθόν.
– Επειδή αυτή η απόφαση έχει μεροληπτικό χαρακτήρα σε βάρος συναδέλφου θίγοντας την προσωπικότητα και προσβάλλοντας την υπηρεσιακή του ιδιότητα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σας καταγγείλουμε και να ενημερώσουμε κάθε υπηρεσιακό στέλεχος, όπως και την πολιτική ηγεσία του οργανισμού καθώς και με δελτία τύπου στα ΜΜΕ να ενημερώσουμε την κοινωνία γιατί, εκτός από υπηρεσιακό είναι και πολιτικό σκάνδαλο όταν υιοθετούνται ή ενθαρρύνονται αυτές οι πρακτικές.

Μια τέτοια απόφαση δεν έχει ούτε νόμιμη ούτε ηθική υπόσταση! Και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί! Εμείς θα υπερασπιστούμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛ.ΤΑ και εκτός της ενημέρωσης των υπηρεσιακών παραγόντων θα προσφύγουμε στην επιθεώρηση εργασίας και σε ένδικα μέσα, συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια, και νόμιμα υπηρεσιακά δικαιώματα του θιγόμενου συνάδελφου για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Εμείς ζητάμε την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης που προσβάλλει βάναυσα τους εργαζόμενους για να αποκατασταθεί ή νομιμότητα και το αίσθημα δικαίου στους εργαζόμενους!

Την ευθύνη την έχετε εσείς και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας!»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ