Μέσα στον Δεκέμβριο ξεκινά η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου των Χανίων – Τι περιλαμβάνει | Video

Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τι προβλέπεται

Το έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων και περιλαμβάνει : την υψομετρική ενοποίηση των επιπέδων κίνησης (χωμάτινες διαδρομές) με τις επιφάνειες πρασίνου και την επίστρωσή τους με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών), την απομάκρυνση των κλουβιών έκθεσης ζώων και την διαμόρφωση στους χώρους αυτούς νέων χρήσεων (χώρος παιχνιδιού και αναψυχής) και νέων φυτεύσεων, την οργάνωση των εξωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων έτσι ώστε να αναδεικνύονται (ιστορικό καφέ) και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου), την ενίσχυση του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για την συντήρηση του πάρκου. Ανασχεδιάζεται η περιοχή παιχνιδιού και δημιουργούνται και νέες περιοχές θεματικές ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.

Εγκαθίσταται νέος αστικός εξοπλισμός και κατάλληλος σύγχρονος φωτισμός και διαμορφώνεται σε υφιστάμενη μονάδα νέο wc AMEA για τους επισκέπτες του πάρκου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» 2 και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη».

Για την απομάκρυνση των ζώων

Ο κ. Σημανδηράκης, ρωτήθηκε για την απομάκρυνση των ζώων από την Κήπο, απαντώντας ότι «αυτό που υλοποιούμε είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ανάπλαση δεν προβλέπεται πλέον η παραμονή ζώων εντός του Δημοτικού Κήπου».

Όπως συμπλήρωσε, «στη συνέχεια αυτής της απόφασης και με υποδείξεις του Δασαρχείου και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών,  αποφασίστηκε ότι το καταλληλότερο και μόνο πιστοποιημένο κέντρο είναι το Αττικό Πάρκο όσον αφορά τους αίγαγρους και η ΜΚΟ Ανιμα για τα πτηνά, για να εξασφαλιστεί η ευζωία τους.

Εξήγησε δε ότι «η μεταφορά στο Αττικό Πάρκο έχει ως προϋπόθεση τον ιατρικό έλεγχο των ζώων. Μας έχουν ζητήσει κάποια έγγραφα. Όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, τα ζώα μεταφέρθηκαν προσωρινά σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Ρέθυμνο μέχρι να λάβουμε την τελική έγκριση για την μεταφορά τους στο Αττικό Πάρκο».

Δείτε το βίντεο

zarpaenews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ
  ΟΛΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ, ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ.
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΗΜΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
  ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ, ΑΣ ΑΦΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
  ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.
  ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΥ: ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ, ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ, ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ – ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΝΕ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ.
  ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ…

 2. βαλατε εναν μυλοποταμιτη να παρει τα αγριμια, τα παγωνια και τις παπιες γιατι σας θυμιζουν αυτο που ειστε. χωριατες, δημαρχε των περβολακιων και της ρόκας.
  κανενας χανιωτης αστος η εστω μικροαστος δε θα το εκανε αυτο.

  βλαχοβοσκος απο κουνια….τόσο μίσος για την καταγωγη σας…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ