ΜέΡΑ25 Χανίων: Δημόσιος χώρος για πάντα ο Λόφος Καστέλι»

μέρα25-χανίων-δημόσιος-χώρος-για-πάντα-1101429

Θέση για τις εξελίξεις σχετικά με την επανακατάληψη του λόφου Καστέλι παίρνει και το ΜέΡΑ25 Χανίων.

Αναλυτικά:

«Στο ΜέΡΑ25, σταθερά και επίμονα είμαστε πολέμιοι στα κλειστά και εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια αλλά και στην ιδιωτικοποίηση κάθε Δημόσιου χώρου. Σταθερά και επίμονα υπερασπιζόμαστε την αλήθεια ότι “τα άδεια κτίρια ανήκουν σε όσους στεγάζουν μέσα τα όνειρα τους” και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υπερασπιστές της ανακατάληψης του δημόσιου χώρου του λόφου Καστέλι από μια μεγάλη και ποικιλόμορφη πλειοψηφία πολιτών που ζουν και δρουν στα Χανιά!!

Τους 9 τελευταίους μήνες “το μπαλκόνι της πόλης μας” ήταν σιδηρόφρακτα φυλακισμένο και αποκλεισμένο από τους κατοίκους , εκδικητική υπενθύμιση για την παράλογη και σκανδαλώδη ταύτιση του κράτους με τα συμφέροντα ενός ξενοδόχου ιδιώτη.

Αντί για τις λαμαρίνες, τα συρματοπλέγματα και τις τσιμεντωμένες τουαλέτες του αστυνομοκρατούμενου αποκλεισμού, επιλέγουμε τις δημόσιες αυτοδιαχειριστικές συνελεύσεις, τις βεγγέρες, τα πολιτιστικά δρώμενα για όλους και όλες, τις συζητήσεις, τις μουσικές, την ανθρώπινη συναναστροφή και την χαρά!!

Και βέβαια μιλώντας για δημόσιο χώρο, δημόσια διαχείριση και εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών στον επίμαχο Δημόσιο τόπο, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε την καταλυτική συμβολή της κατάληψης “Ρόζα Νέρα” στα Χανιά που επί 16 συνεχόμενα χρόνια αποτελούσε τον εγγυητή του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του λόφου Καστέλι.

Ο χώρος θα είναι ουσιαστικά δημόσιος όταν οι συλλογικότητες, τα κινήματα και οι άνθρωποι που λειτούργησαν και έδρασαν συλλογικά στον πιο παραγωγικό δημόσιο χώρο της πόλης θα έχουν άποψη για τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του.

Σήμερα, είναι έκδηλα φανερό ότι η συντριπτική πλειονότητα της Χανιώτικης κοινωνίας φρίττει με το ενδεχόμενο της ξενοδοχοποίησης και θέλει να διατηρηθεί Δημόσιος και προσβάσιμος ο επίμαχος τόπος.

Και ενώ είμαστε υπέρ μιας άρτια δομημένης μελέτης, για δημόσια χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο αλλά και τη σύμφωνη γνώμη τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων, με έμφαση σημειώνουμε ως προαπαιτούμενο ότι, μέχρι να ολοκληρωθεί και να γίνει αποδεκτή μια τέτοια μελέτη η «συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου Καστέλι» είναι η μοναδική εγγύηση για την δημόσια λειτουργία του χώρου και την προσβασιμότητα του από όλους τους Χανιώτες-τισσες.

Μαζί τους και εμείς και θα την υπερασπιστούμε!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook