Μέρα αλλαγής στη Βόρεια Μακεδονία: «Ξηλώνουν» από παντού το σκέτο «Μακεδονία»

μέρα-αλλαγής-στη-βόρεια-μακεδονία-ξη-811391

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια, με την Βόρεια Μακεδονία να προχωρά στην αλλαγή όλων των πινακίδων σε κρατικά κτίρια, σε κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε επίσημες πινακίδες.

Μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση Ζάεφ προχώρησε και επίσημα σήμερα στο επόμενο βήμα, που είναι η τοποθέτηση των νέων πινακίδων.

Η αρχή έγινε με το κτήριο της κυβέρνησης στο κέντρο των Σκοπίων, στο οποίο δεν υπήρχε πλέον η επιγραφή με το όνομα «Μακεδονία», προκειμένου να αντικατασταθεί με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπει η Συμφωνία.

Όπως αναφέρουν MME της γειτονικής χώρας, τα γράμματα αφαιρέθηκαν νωρίς το πρωί, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνονται οι προετοιμασίες για την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ σε ειδική τελετή.

Η νέα επιγραφή αναμένεται να τοποθετηθεί μόλις η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύσει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα και το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παράλληλα, πηγή από την Κομισιόν αποκάλυψε σήμερα στο πρακτορείο MIA ότι σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook