Μεντιτερανέο: Η ιταλική ταινία που κέρδισε Όσκαρ και έκανε γνωστό το Καστελόριζο

μεντιτερανέο-η-ιταλική-ταινία-που-κέρ-1503962

Δεν είναι λίγες οι ταινίες που γυρίστηκαν με φόντο την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα ελληνικά νησιά. Το γαλάζιο της θάλασσας, τα λευκά σπίτια και η ζωή στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για χολιγουντιανές παραγωγές αλλά και άλλες ταινίες που γνώρισαν μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί με σιγουριά η ταινία Μεντιτερανέο. Η ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Γκαμπριέλε Σαλβαρότες που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 1991 και έφερε σε πρώτο πλάνο ένα από τα πιο όμορφα αλλά απομακρυσμένα νησιά, το Καστελόριζο.

Μεντιτερανέο: Η υπόθεση της ταινίας

Η ιταλική ταινία Μεντιτερανέο, στην οποία συμμετέχει και η Βάνα Μπάρμπα ενώ αποτελεί παραγωγή εταιρείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας μικρής ομάδας Ιταλών στρατιωτών. Οι στρατιώτες την περίοδο της κατοχής σε ένα ελληνικό νησί, το Καστελόριζο, απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί και ενώ αναμένουν να δεχθούν επίθεση στο νησί από εξωτερικές δυνάμεις αποφασίζουν να λάβουν μια σειρά ανεπαρκών μέτρων μέχρι που ανακαλύπτουν ένα μικρό ακατοίκητο χωριό.

Το ακατοίκητο χωριό, όμως, τελικά κρύβει αρκετούς κατοίκους οι οποίοι μυστηριωδώς αποφασίζουν να εμφανιστούν αποκαλύπτοντας πως είχαν αναγκαστεί να κρυφτούν καθώς οι Γερμανοί οι οποίοι βρίσκονταν προηγουμένως στο νησί είχαν πάρει όλους τους άντρες μαζί τους.

Τελικά βλέποντας ότι οι Ιταλοί στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί ήταν ακίνδυνοι, αποφάσισαν να εμφανιστούν και πάλι και να συνεχίσουν την καθημερινή ζωή τους. Σταδιακά οι ντόπιοι έρχονται πολύ κοντά με τους Ιταλούς μοιάζοντας να ξεχνούν όσα τους χωρίζουν και ζώντας αρμονικά όλοι μαζί.

Καστελόριζο: Το ακριτικό νησί για ξεχωριστούς ταξιδιώτες

Η ταινία γυρίζεται στο Καστελόριζο προβάλλοντας τις ομορφιές και την ιδιαιτερότητα αυτού του νησιού. Τις βραχώδεις εκτάσεις, τις λευκές γειτονιές και τα γαλανά νερά του Αιγαίου σε πρώτο πλάνο.

Το Καστελόριζο είναι ένα νησί που δεν επιλέγεται (κυρίως λόγω απόστασης) εύκολα από τους ταξιδιώτες αλλά είναι για λίγους και ξεχωριστούς, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Για να επιλέξεις το Καστελόριζο δεν είσαι απλώς ένας τουρίστας αλλά ένας αληθινός ταξιδιώτης που θες να γνωρίσεις ένα από τα ακριτικά μέρη της Ελλάδας που μοιάζουν στις φωτογραφίες με πίνακα ζωγραφικής. Ένα μέρος που μοιάζει τόσο απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά παρουσιάζει την πιο αυθεντική και ανόθευτη μορφή της.

Γνώριζες μεταξύ άλλων αποτελεί το ελληνικό νησί που δεν έχει παραλίες με αμμουδιά; Εκεί θα βρεις, ωστόσο, βραχάκια αλλά και εξέδρες για να κάνεις τις βουτιές σου σε αυτό το νησί – όνειρο!

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook