Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορείται για ηθική αυτουργία για την επίθεση στο σπίτι του

μένιος-φουρθιώτης-κατηγορείται-για-η-1201860

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής προσήχθη χθες στο πλαίσιο ερευνών για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του.

«Μίλησε» το καλάσνικοφ της επίθεσης στο σπίτι Φουρθιώτη

Οι επικοινωνίες και το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Μένιου Φουρθιώτη μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών που αναζητούν στοιχεία τόσο για την επίθεση στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή όσο και για τους πυροβολισμούς σε βάρος των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Εργαστηριακά ευρήματα τοποθετούν το ίδιο καλάσνικοφ πίσω από τα δύο περιστατικά που καταγράφηκαν με διαφορά ενός 24ώρου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όταν ο ένας από τους δύο αναβάτες πυροβόλησε προς το μέρος τους με καλάσνικοφ.

Λίγες ώρες αργότερα βίντεο από κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πυροβολεί με καλάσνικοφ προς την περίφραξη του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη. Οι 3 κάλυκες του πολεμικού όπλου στην επίθεση κατά των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν με τους 9 που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή πως προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών οι δράστες είχαν εγκαταλείψει ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ. Πάνω σε αυτό βρέθηκε DNA και αποτυπώματα που φαίνεται πως ταυτοποιούνται με δύο άτομα που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών τα οποία είχαν εξαρθρωθεί πριν από 2 χρόνια στον Πειραιά.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook