Μενδώνη για τη φωτιά στις Μυκήνες: «Η μικρότερη δυνατή φθορά – Το πολύ πολύ θα βλέπουν οι επισκέπτες λίγο μαύρο στο χώμα» | Photos

μενδώνη-για-τη-φωτιά-στις-μυκήνες-η-μι-1097841

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υπουργός Πολιτισμός για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, η οποία ξέσπασε χθες στις Μυκήνες και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, υποστηρίζοντας πως υπέστη τη «μικρότερη δυνατή φθορά», καθώς σύμφωνα με την ίδια υπήρξε πρόληψη.

Η Λίνα Μενδώνη έφτασε στο σημείο για να πραγματοποιήσει σύσκεψη, ενώ ενημερώθηκε από την αρμόδια έφορο αρχαιοτήτων και στελέχη της πυροσβεστικής.

Η υπουργός ανέφερε πως θα ανοίξουν σύντομα τόσο το μουσείο και όσο και ο αρχαιολογικός χώρος. «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία όπως υποστήριξε ήταν απολύτως ξυρισμένα» είπε.Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος, δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί. Αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία, τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους λίθους των μνημείων .

Η αρχαιολογική υπηρεσία αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή.

Ο αρχαιολογικός χώρος με ευθύνη και φροντίδα Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας είχε σχέδιο για την πυρόσβεση και την προστασία με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους να ξέρει από την αρχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς πως να αντιδράσει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε όλες τις κινήσεις πολύ γρήγορα για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα, τα οποία συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση.»

Πηγή: efsyn.gr

One thought on “Μενδώνη για τη φωτιά στις Μυκήνες: «Η μικρότερη δυνατή φθορά – Το πολύ πολύ θα βλέπουν οι επισκέπτες λίγο μαύρο στο χώμα» | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook