Μελομακάρονα που περίσσεψαν: Φτιάξτε το τέλειο cheesecake

μελομακάρονα-που-περίσσεψαν-φτιάξτε-1349814

Ας υποθέσουμε ότι φτιάξατε περισσότερα μελομακάρονα από όσα μπορούσατε να καταναλώσετε μέσα στις γιορτές και ότι, τόσες ημέρες μετά, άρχισαν να ξεραίνονται και να μην είναι όσο δελεαστικά ήταν .

Μην σας περάσει από τα μυαλό να τα πετάξετε. Τα μελομακάρονα είναι μπισκότα από τα πιο αγνά υλικά, που μπορούν με λίγες κινήσεις να αποτελέσουν τη βάση για ένα δροσιστικό cheesecake ψυγείου που θα τρελάνει τα παιδιά και όχι μόνο.

Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση (20 εκατοστά):

250 γρ. μελομακάρονα

1/3 φλυτζανιού βούτυρο μαλακό

Για την κρέμα:

250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

½ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη

450 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας ή 1 βανιλίνη

Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση:

Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο στα τριμμένα μελομακάρονα και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζουμε να καλυφθούν και τα πλάγια σε ύψος 3 εκατοστών περίπου.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.

Η πιο νόστιμη κρέμα:

Όσο κρυώνει η βάση χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το τυρί (μπορεί να είναι ανθότυρο, ρικότα, μασκαρπόνε ή κάποιο συσκευασμένο τυρί – αλοιφή) μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Ενοποιούμε με απαλές κινήσεις με την σαντιγί -ποτέ με μίξερ, πάντα με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση από μελομακάρονα και τοποθετούμε ξανά την φόρμα στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε, απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του cheececake κάποιο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα που έχει περισσέψει.

Το cheececake είναι ακόμα πιο νόστιμο αν, πριν το σερβίρετε, το βγάλετε για 5 λεπτά τουλάχιστον εκτός ψυγείου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook