Μελετών… το ανάγνωσμα για το Κολυμβητήριο Χανίων – Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη υπό τον Αυγενάκη

μελετών-το-ανάγνωσμα-για-το-κολυμβητ-1269557

«Λήξτε τα θέματα του κολυμβητηρίου των Χανίων και του Ακρωτηρίου» είπαν στον Λευτέρη Αυγενακη συγκεντρωμένοι στο κολυμβητήριο, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο το απόγευμα της Πέμπτης, με τη συμμετοχή των βουλευτών Χανίων, Μανούσου Βολουδακη και Βασίλη Διγαλακη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ, Λευτέρη Κοπάση και Άρη Παπαδογιάννη, του δημάρχου Κισσαμου Γιώργου Μυλωνάκη, του δημάρχου Σφακιων Μανούσου Χιωτάκη, του προέδρου του ΝΟΧ Δημήτρη Λειψάκη, αθλητικών παραγόντων και στελεχών.

Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ο ΟΑΚ πέρασε από το συμβούλιο του την προγραμματική σύμβαση που περιλαμβάνει τις μελέτες που χρειάζονται για να προχωρήσει η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου. Ωστόσο, πρέπει να ειναι σαφές ότι κουβέντα έγινε μόνο για τις μελέτες κι όχι για τα έργα καθεαυτά, καθώς είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Η προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες θα υπογραφεί εντός των επόμενων 48 ωρών, είπε ο κ. Αυγενάκης. Περιλαμβάνει 4 σκέλη, την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης που έχει ήδη ολοκληρωθεί, την αρχιτεκτονική μελέτη, τη στατική μελέτη και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών αυτών ειναι 4 μήνες απο τη στιγμή υπογραφής της συμβάσης, αλλά ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού είπε ότι θεωρεί το χρονοδιάγραμμα αυτό αμφίβολο, καθώς το κολυμβητήριο έχει χτιστεί εν μέρει σε αιγιαλό, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Κανείς δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα καθεαυτά.

Ο κ. Αυγενάκης αφησε αιχμή για τον προηγούμενο προεδρο του ΕΑΚ, λεγοντας ότι η καθαίρεση στεγάστρων στο κολυμβητηριο σταμάτησε, γιατί δεν είχε πληρωθεί ο εργολάβος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό έγινε με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης.

Ο έφορος τεχνικής κολυμβησης του ΝΟΧ, Γιαννης Χίνος, έθεσε τον προβληματισμο για τη λειτουργία των τριών πισινων τον χειμωνα, καθως δεν υπαρχουν σκεπαστρα αυτη τη στιγμή. «Με κλειστά κολυμβητρια έχουμε 4 παγκόσμιους, πρεπει να διασφαλιστει ότι υπαρχει χώρος για προπονηση όλων των παιδιων», ειπε χαρακτηριστικα. Στην απάντηση του νέου προέδρου του ΕΑΚ, κ. Σβουράκη, αναφέρθηκε ότι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, ενδεχομένως όμως να τοποθετηθεί ένα τζάμι που θα κόβει τις ψιχάλες από τα παγωμένα κύματα.Όσον αφορά το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, στη σύσκεψη αναφέρθηκε πως ο υφυπουργός δεν βλέπει αρνητικά να το αναλάβει ο Δήμος Χανίων, αλλά ο ίδιος τόνισε ότι η εμπειρία του από παρόμοιες περιπτώσεις στη χώρα δείχνει πως οι δήμοι δεν τα καταφέρνουν καλά σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς έχουν άλλες προτεραιότητες που εκ των πραγμάτων είναι σημαντικότερες για εκείνους.

Όσο για το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, ο υφυπουργός δήλωσε πως μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Δήμος Χανίων αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προχωρήσει το έργο.

Πριν τη σύσκεψη όμως, υπήρξε συνομιλία μεταξύ της Χανιώτισσας κολυμβήτριας, Άννας Ντουντουνάκη, που στη σύντομη αυτή κουβέντα επισήμανε την κακή κατάσταση του κολυμβητηρίου και επίσης ζήτησε να επαναφερθουν οι ευνοϊκές διατάξεις για τους διακριθέντες αθλητές που υπήρχαν παλαιότερα.

Ο κ. Αυγενακης απάντησε πως θα υπαρξει συζήτηση για το θέμα των προνομίων, ενώ όσον αφορα την ενίσχυση των αθλητών, είπε ότι πλέον προβλέπεται πως το 50% από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών θα πηγαίνει για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού και το υπόλοιπο 50% για την ενίσχυση του επαγγελματικού αθλητισμού. Ο κουμπαράς δημιουργειται απο φέτος και του χρόνου θα ξεκινήσουν οι ενισχύσεις σε σωματεία και αθλητές.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται η αναβίωση του ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας, όπου η Κρήτη θα παίξει σημαντικό ρόλο και μάλιστα φέρονται να υπάρχουν ήδη συμμετοχές αθλητών από 25 χώρες. Ο αγώνας αναμένεται να γίνει κοντά στο επόμενο Πάσχα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Μελετών… το ανάγνωσμα για το Κολυμβητήριο Χανίων – Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη υπό τον Αυγενάκη

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ…
    Η΄ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΡΓΑ, ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ.
    Υ.Γ.: ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  2. Ο Γύπαρης με τον Μανούσο,πρέπει πως σηκώθηκαν αξημέρωτα,γι’ αυτό παίρνουν έναν υπνάκο,όσο ο υπουργός τάζει και υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια.
    Αυτοί μας αξίζουν(;),αυτούς έχουμε…
    Υ.Γ.φίλε Τάκη,καλή δύναμη,καλή επιτυχία,αλλά πού πας να μπλέξεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook