Μελαχρινή καρυδόπιτα

μελαχρινή-καρυδόπιτα-1578274

Μελαχρινή καρυδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Παραδοσιακή συνταγή για εύκολη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και κακάο.

Έτοιμο σε 50 λεπτά

Υλικά

1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλ. αλεύρι μαλακό

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

3 κ.γ. κακάο

2 βανίλιες

1 πρέζα/ες αλάτι

6 αυγά

1 φλ. ζάχαρη

1 ποτήρι καρυδόψυχα

1/4 φλ. σπορέλαιο

Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη

1/2 λεμόνι

1/3 φλ. κονιάκ

3 φλ. νερό

Διαδικασία

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.

Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.

Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.

Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.

Βάζουμε το μίγμα για την μελαχρινή καρυδόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook