Μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές προαναγγέλλει η Κεραμέως

Μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από του χρόνου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, η κ. Κεραμέως είπε: «Με το σύστημα που έδωσαν φέτος, θα δώσουν με το ίδιο και του χρόνου. Απαρεγκλίτως όσοι έδωσαν φέτος, θα δώσουν και του χρόνου με τα ίδια μαθήματα. Για όσους μπαίνουν φέτος στη Γ’ Λυκείου, δεν θα αλλάξουμε όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μελετάμε αλλαγές.

Κρατάμε το σύστημα για τα παιδιά που μπαίνουν φέτος στη Γ’ Λυκείου και θα ανακοινώσουμε σήμερα ή τη Δευτέρα μια μείωση της ύλης, θα ανακοινώσουμε αλλαγές στην εξέταση των Νέων και της Λογοτεχνίας και τρίτο και σημαντικότερο θα καταργήσουμε τις πράσινες και κόκκινες σχολές. Διαφωνούμε με την κατηγοριοποίηση των σχολών και το ότι βάζουμε τους φοιτητές να μαντέψουν οι μαθητές πώς θα μπουν σε σχολές που δεν χρειάζονται εξετάσεις».

Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τόνισε ότι «καταργούμε το καθεστώς βίας κι ανομίας. Πώς ενισχύουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Με το να τιμωρήσουμε τις αξιόποινες πράξεις. Η κατεύθυνσή μας είναι να θωρακίσουμε το άσυλο. Αν υπάρχει σήμερα ένας χώρος, που ενίοτε δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος ελεύθερα, είναι το Πανεπιστήμιο. Φοβάται ότι 10-20-30 άτομα θα του επιτεθούν παρακάτω γι αυτά που είπε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ