Μείωση ΦΠΑ και στο λιανεμπόριο θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

μείωση-φπα-και-στο-λιανεμπόριο-θέλει-ο-983704

Επιστολή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και και Οικονομικών Χρήστο  Σταϊκούρα, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. Ο σύλλογος στην επιστολή του αναφέρει ότι συμφωνεί με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές αλλά ζητά μείωση του ΦΠΑ και στο λιανεμπόριο.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές θα θέλαμε να διατυπώσουμε την σύμφωνη άποψη μας για το συγκεκριμένο μέτρο από την κυβέρνηση.

Είναι προφανές πως ολόκληρη η ελληνική οικονομία θα κλονιστεί συθέμελα από την κατακόρυφη μείωση του τουρισμού αλλά και από την αύξηση της ανεργίας και την μείωση των εισοδημάτων.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μείωση και του βασικού συντελεστή 24% που υπάρχει στο λιανεμπόριο στις περισσότερες κατηγορίες του. Τα καταστήματα αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα του λουκέτου δίχως επιστροφή. Ένα λουκέτο που θα εκτοξεύσει την ανεργία και θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ζητάμε άμεσα σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μείωση του ΦΠΑ ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μείνουν όρθιες και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία.

Κύριοι Υπουργοί γνωρίζετε πολύ καλά ότι όσο μειώνεται η φορολογία τόσο περισσότερο εισπράττει το κράτος. Είναι ένα δόγμα που πρέπει να εφαρμοστεί όσο γίνεται γρηγορότερα για να βγούμε και πιο άμεσα από την τεράστια κρίση που προέκυψε.

Σας ζητάμε να ακούσετε την αγορά και να την στηρίξετε πριν καταρρεύσει και μαζί με αυτήν όλο το κράτος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook