Μειωμένη η ενίσχυση των αγροτών – Τί απαντά ο ΟΠΕΚΕΠΕ

μειωμένη-η-ενίσχυση-των-αγροτών-τί-απ-1152342

Τι απαντούν πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ στα παράπονα αγροτών ότι τα ποσά που έλαβαν στον λογαριασμό τους ήταν μειωμένα. Πότε καταβάλλεται η δεύτερη δόση της ενίσχυσης.

Τη Δευτέρα (20/12) αναμένεται να πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η δεύτερη δόση για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των αγροτών.

Πηγές του Οργανισμού αποδίδουν το «σπάσιμο» της πληρωμής σε δύο πιστώσεις, το οποίο δυσαρέστησε τους δικαιούχους, στο μεγάλο ποσοστό των νέων ωφελούμενων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό, παρά τις προσπάθειες, να καλυφθούν όλοι τους.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται πως οι αγρότες έλαβαν την εξόφληση του 90% της βασικής ενίσχυσης την Παρασκευή, και πως θα ακολουθήσει νέα πληρωμή αύριο, σε ποσοστό 7% του συνόλου της βασικής ενίσχυσης. Η πληρωμή του 3% που απομένει, θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος.

Κύκλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμαναν, επίσης, πως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη καθώς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πληρωμές που καταβάλλει ο Οργανισμός και λόγω της πανδημίας, καλύπτοντας πέρα από τις τακτικές πληρωμές και έκτακτες επιδοτήσεις που έχουν προκύψει για τους πληγέντες από τον ιό. Σημειώνεται, χαρακτηριστικά, πως το σύνολο των πληρωμών που καλείται να διαχειριστεί ο Οργανισμός μέσα στον Δεκέμβριο αγγίζει το 1,3 δισ. ευρώ, αριθμό – ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, θα πληρωθεί και η εξισωτική αποζημίωση ύψους 256,9 εκατ. ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να πιστωθεί την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση ύψους 126 εκατ. ευρώ στους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook