Μειωμένες βρήκε τις τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη ο Σκρέκας – Πήγε για αυτοψία στο Jumbo

μειωμένες-βρήκε-τις-τιμές-στα-χριστου-1804988

Μπορεί η θηριώδης ακρίβεια να οδηγεί τα νοικοκυριά στον περιορισμό της κατανάλωσης ακόμη και βασικών διατροφής, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εμφανίστηκε ευχαριστημένος επειδή τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια κοστίζουν φθηνότερα από πέρυσι.

Ειδικότερα, ο υπουργός διαπίστωσε μειώσεις τιμών κατά 20% με 30%, μεσοσταθμικά, σε χριστουγεννιάτικα προϊόντα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά τη επίσκεψή του σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η μείωση στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων και των διακοσμητικών στολιδιών αγγίζει έως και το 25%, ενώ στα λαμπάκια έως και το 30%, καταδεικνύοντας την πτωτική τάση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο κ. Σκρέκας συζήτησε με στελέχη της επιχείρησης, υπαλλήλους και καταναλωτές για την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών, είδε από κοντά τις τιμές στα προϊόντα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και, μετά το τέλος της επίσκεψης δήλωσε:

«Οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Θα εξετάσουμε με τις εταιρείες το ενδεχόμενο δημιουργίας “Καλαθιού των Χριστουγέννων”. Βεβαίως, οι τιμές είναι ήδη πολύ μειωμένες. Σίγουρα όμως θα έχουμε ένα «Καλάθι» για το τραπέζι των Χριστουγέννων, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν ενόψει των εορτών να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την ίδια ημερομηνία με πέρυσι. Αυτό που ζητάμε από τις εταιρείες και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικών συσκευών και παιχνιδιών είναι να μειώσουν τις τιμές. Να συναισθανθούν τις ανάγκες των νοικοκυριών για τις γιορτές».

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook