Μειωμένα ενοίκια: Πρώτα οι αποζημιώσεις για τον Απρίλιο, μετά οι δηλώσεις Covid – Τέλη Μαΐου οι πληρωμές

μειωμένα-ενοίκια-πρώτα-οι-αποζημιώσε-1175634

Προκαταβολικά, θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την αποζημίωση από το κράτος και για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Απριλίου. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να επαναλάβει το μοντέλο που εφάρμοσε για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου.

Η υποβολή δήλωσης Covid θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Οπως τον Μάρτιο, έτσι και για τον Απρίλιο οι ιδιοκτήτες -φυσικά και νομικά πρόσωπα- που νοικιάζουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που δικαιούνται «κούρεμα» ενοικίου 100%, δικαιούνται αποζημίωση  ίση με το 80% και 60% αντίστοιχα του συμφωνημένου μισθώματος. Όσοι ιδιοκτήτες εισπράξουν «κουρεμένα» ενοίκια κατά 40% θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Η αποζημίωση αναμένεται να δίνεται βάσει των εξής προϋποθέσεων:

Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο/νομική οντότητα να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-επιχείρηση να είναι κατά περίπτωση δικαιούχος απαλλαγής της υποχρέωσης καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Μάρτιο 2021 βάσει των ΚΑΔ.

Να τελεί σε αναστολή για τον μήνα Απρίλιο η σύμβαση εργασίας/ναυτολόγησης του μισθωτή ή συζύγου/έτερου μέρος συμφώνου συμβίωσης.

Να τελεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, για τον μήνα Απρίλιο, ενός τουλάχιστον γονέα με τέκνο-εξαρτώμενο μέλος το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα επεκτείνεται τον Μάιο το μέτρο των μηδενικών ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook