Μειωμένα ενοίκια: Μαρτύριο οι αποζημιώσεις για πολλούς ιδιοκτήτες – Ποιοι και γιατί δεν τις έχουν λάβει

μειωμένα-ενοίκια-μαρτύριο-οι-αποζημι-1193080

Δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», καθυστερήσεις στον έλεγχο και την επεξεργασία των δηλώσεων αλλά και πολλά λάθη και παραλείψεις έχουν μπλοκάρει τις πληρωμές για τα χαμένα ενοίκια αφήνοντας στον αέρα τους ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως αυτούς που ζουν αποκλειστικά με την εκμίσθωση των ακινήτων τους. Πέρα από τα λάθη των ιδιοκτητών παρατηρήθηκαν δεκάδες προβλήματα που δεν είχαν προβλεφθεί από τον νόμο ή παρατυπίες των ενοικιαστών με αποτέλεσμα τόσους μήνες να μη λαμβάνουν ούτε το ενοίκιο από τους ενοικιαστές ούτε την αποζημίωση από το κράτος.

Με βάση τις αρχικές δηλώσεις θα έπρεπε ήδη να έχουν καταβληθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Αυτό δεν έχει συμβεί καθώς πολλοί δικαιούχοι βρίσκονται στην αναμονή για να εισπράξουν τα χρήματα για το 50% των χαμένων μισθωμάτων. Άλλοι περιμένουν ακόμα να γίνει συμψηφισμός της έκπτωσης φόρου με φορολογικές οφειλές για τα ενοίκια που έχασαν από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο του 2020. Και αυτό παρά το γεγονός ότι δηλώσεις COVID υποβλήθηκαν στην ώρα τους.

Χιλιάδες φορολογούμενοι λαμβάνουν μηνύματα από την ΑΑΔΕ και μαθαίνουν τώρα τον λόγο για τον το οποίο απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους άλλοι ενημερώνονται για τα λάθη που θα πρέπει να διορθώσουν στις δηλώσεις COVID και κάποιοι άλλοι δεν έχουν δηλώσει ακόμα και τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους στο Taxisnet για να αποζημιωθούν από το κράτος. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν μείνει εκτός χωρίς αποζημίωση καθώς όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να ανοίξει ξανά τις υποθέσεις των μειωμένων ενοικίων, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τις δηλώσεις που έχουν υποβάλει και να λάβουν με μεγάλη καθυστέρηση τα ποσά που δικαιούνται. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες οι οποίοι είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο τον Ιανουάριο είτε έλαβαν αλλά ήταν μειωμένο κατά 40%.

enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook