Megxit: Κίνημα… «Δεν πληρώνω για τον Χάρι και τη Μέγκαν» στον Καναδά

megxit-κίνημα-δεν-πληρώνω-για-τον-χάρι-κα-989824

Στον Καναδά ξεκινούν μια νέα ζωή ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ μαζί με τον μόλις οκτώ μηνών γιο τους, Άρτσι. Το λαμπερό ζευγάρι είχε περάσει έξι εβδομάδες στα τέλη του περασμένου έτους σε πολυτελή έπαυλη στη νήσο Βανκούβερ και επέστρεψε μετά τις γιορτές στο Λονδίνο, αφήνοντας πίσω τον μικρό Άρτσι, αφού η δούκισσα του Σάσεξ έμεινε, μόλις, τρεις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα και επέστρεψε στον Καναδά, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έμεινε να διευθετήσει την συμφωνία του Megxit με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το περασμένο Σάββατο, η μονάρχης και το παλάτι ανακοίνωσαν την συμφωνία του Megxit και την Δευτέρα ο Χάρι με νυχτερινή πτήση πέταξε κοντά στην σύζυγο και τον γιο του, μακριά από το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο. Όμως, και στον Καναδά το λαμπερό ζευγάρι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ δεν παύει να έχει ανάγκη από 24ωρη φύλαξη και το ερώτημα, που έμεινε μέχρι τώρα αναπάντητο, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του Megxit, είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό για τους έξι σωματοφύλακες, που ακολουθούν κατά βήμα και προστατεύουν αδιάλειπτα τον Βρετανό γαλαζοαίματο και την οικογένειά του.

Βρετανοί και Καναδοί αστυνομικοί προστατεύουν τον Χάρι και τη Μέγκαν

Σύμφωνα με τον βρετανικό και τον καναδικό Τύπο, μία ομάδα έξι αστυνομικών – τριών από την Σκότλαντ Γιαρντ και τριών από την Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία – βρίσκονται στην υπηρεσία του δούκα και της δούκισσας στο Σάσεξ στο Βανκούβερ και έκαστος εξ αυτών κοστίζει 100.000 λίρες ετησίως, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι υπερωρίες και τα τυχόν ταξίδια στο εξωτερικό.

Την προηγούμενη Δευτέρα κυκλοφόρησαν στον βρετανικό Τύπο φωτογραφίες της δούκισσας του Σάσεξ, που βγήκε να περπατήσει κρατώντας σε μάρσιπο τον μικρό Άρτσι, παρέα με τα δύο σκυλιά της. Την δούκισσα συνόδευαν δύο αστυνομικοί, ένας της Σκότλαντ Γιαρντ και ένας συνάδελφός του από τον Καναδά. Το βράδυ της ίδιας μέρας δύο Βρετανοί αστυνομικοί συνόδευσαν τον πρίγκιπα Χάρι στο ταξίδι του από το Λονδίνο στο Βανκούβερ.

Ανώνυμη πηγή κοντά στον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσε σε βρετανική εφημερίδα πως οι Βρετανοί αστυνομικοί που είναι στην φύλαξη του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του βρίσκονται σε στενή συνεργασία με Καναδούς συναδέλφους τους, ώστε να εξασφαλίσουν «την καλύτερη δυνατή ασφάλεια» για το λαμπερό ζευγάρι.

Στα 3 εκατ. λίρες το κόστος της ετήσιας φύλαξης των Σάσεξ

Μέχρι σήμερα το κόστος φύλαξης του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειάς του ανερχόταν σε 1 εκατ. λίρες ετησίως, όμως, μετά την μετακόμιση του Χάρι και της Μέγκαν στον Καναδά, ειδικοί εκτιμούν πως αυτό το ποσόν θα μπορούσε να ανέλθει στα 3 εκατ. λίρες, αν το ζευγάρι περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου στον Καναδά.

Δημοσιεύματα στη Βρετανία υποστηρίζουν πως, ίσως, οι δύο χώρες μοιραστούν τον λογαριασμό, αλλά οι φορολογούμενοι σε Βρετανία και Καναδά έχουν αρχίσει να αντιδρούν. Ειδικότερα, στον Καναδά εδώ και έξι ημέρες με πρωτοβουλία της Ομοσπoνδίας Καναδών Φορολογούμενων (Canadian Taxpayers Federation) μαζεύουν υπογραφές για να μην επιβαρυνθούν οι Καναδοί πολίτες τα έξοδα φύλαξης των Βρετανών γαλαζοαίματων.

Το σχετικό αίτημα απευθύνεται στον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Στην φόρμα του αιτήματος οι Καναδοί πολίτες «εύχονται τα καλύτερα στον Χάρι και την Μέγκαν, που αποζητούν την οικονομική ελευθερία τους», αλλά καλούν τον Καναδό πρωθυπουργό να βεβαιώσει τους φορολογούμενους πως δεν θα καλύψουν τους λογαριασμούς του ζευγαριού. Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει το σχετικό αίτημα περισσότεροι από 80.000 Καναδοί φορολογούμενοι.

Η Λόρελ Κόλινς, βουλευτής της Βικτόρια, όπου διαμένει ο Βρετανός πρίγκιπας με την Αμερικανίδα σύζυγό του και τον γιο τους, δήλωσε πως οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να εξαναγκαστούν να πληρώσουν το κόστος για την φύλαξη των Σάσεξ. «Ελπίζω ότι αυτοί (ο Χάρι και η Μέγκαν) σχεδιάζουν να καλύψουν το κόστος της ασφάλειας τους», δήλωσε η βουλευτής και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό τα χρήματα των φορολογούμενων να δαπανώνται για να καλύψουν προτεραιότητες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και αλλά θέματα, που πραγματικά ενδιαφέρουν τους Καναδούς.

Ο Άαρον Βάντρικ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Καναδών Φορολογούμενων, δήλωσε πως «οι Καναδοί είναι ικανοποιημένοι που καλωσορίζουν τον δούκα και την δούκισσα στον Καναδά, αλλά έχουν κάνει ξεκάθαρο πως οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να εξαναγκαστούν να τους στηρίξουν (οικονομικά) κατά την διαμονή τους εδώ».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Angus Reid Institute, η οποία διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό πως ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού σίριαλ Suits, επιθυμούν να μοιράσουν την ζωή τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά, το 73% των Καναδών δήλωσε πως δεν επιθυμεί να καλύπτει τα έξοδα ασφάλειας καθώς και οποιαδήποτε άλλα έξοδα του ζευγαριού.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook