Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Τι δουλειά θα κάνουν μετά την παραίτηση από τον «θρόνο» – Ποια προνόμια χάνουν

μέγκαν-μαρκλ-χάρι-τι-δουλειά-θα-κάνο-979851

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ξάφνιασαν ακόμα και την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ, όταν ανακοίνωσαν μέσω Instagram πως θα αποσυρθούν από τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας και θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, μοιράζοντας τον χρόνο τους μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και «βόρειας Αμερικής».

Μαζί με τα καθήκοντα όμως, το ζευγάρι θα πρέπει να αποχαιρετήσει και μία σειρά από πριγκιπικά προνόμια και εισοδήματα, καθώς και την 24ωρη προστασία από ομάδες ασφαλείας, «ίσως ακόμα και τους τίτλους ευγενείας» σημειώνουν οι Times.

Προς το παρόν, το συντριπτικό μέρος του εισοδήματός τους, τους δίνεται για τα επίσημα καθήκοντα από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, πατέρα του Χάρι. Αξιωματούχοι του παλατιού που επικαλούνται οι Times δήλωσαν ότι πλέον είναι αβέβαιο αν αυτή η τεράστια οικονομική υποστήριξη εκατομμυρίων λιρών θα συνεχιστεί μετά την εθελούσια απομάκρυνσή τους. Αν και τα ακριβή ποσά δεν αποκαλύπτονται, οι Times αναφέρουν πως ο Κάρολος προσφέρει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, σε ετήσια βάση, στους δύο γιους του, Γουίλιαμ και Χάρι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, υποστηρίζουν ότι μόνο το 5% του κόστους για τις δραστηριότητές τους καλύπτεται από την ετήσια επιχορήγηση των 82 εκατομμυρίων λιρών που λαμβάνει κάθε χρόνο η Βασίλισσα και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επίσημα καθήκοντα. Το ερώτημα παραμένει αν θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται από αυτά τα κονδύλια και από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας που φροντίζει για την κάλυψη του υπόλοιπου 95%. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που το ζευγάρι διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την βασιλική οικογένεια όποτε καλείται να το πράξει.

Νοίκι για το Frogmore Cottage;

Το Παλάτι εξέφρασε διπλωματικά την έντονη αντίθεσή του, σχολιάζοντας πως τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα και οι Times θεωρούν πιθανό, η τριμελής οικογένεια να αναγκαστεί να πληρώσει ακόμα και νοίκι για την πριγκιπική κατοικία στο Frogmore Cottage του Ουίνδσορ που ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα φορολογούμενων Βρετανών.

«Αν πάψουν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ακολουθήσουν επαγγελματικά εγχειρήματα που το Παλάτι θεωρήσει ακατάλληλα, θα μπορούσαν να χάσουν τους τίτλους ευγενείας», αναφέρουν οι Times υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Δούκισσας του Γιορκ, Σάρα, που έχασε τον δικό της τίτλο μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Άντριου.

Η περιουσία του Χάρι και της Μέγκαν

Μόνο η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια λίρες. Μέσω του γιου τους, Άρτσι, η οικογένεια δικαιούται και ένα τεράστιο ποσό από τα 70 εκατομμύρια λίρες που η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει για τα δισέγγονά της ενώ μαζί με τον αδελφό του Γουίλιαμ, ο Χάρι δικαιούται και ακίνητα αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών. Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης κληρονομήσει το 75% από την περιουσία της μητέρας τους Νταϊάνα που άφησε και τα πολύτιμα κοσμήματα στους δύο γιους της.

Η 38χρονη Μέγκαν έχει επίσης συγκεντρώσει μία μεγάλη περιουσία από την επιτυχημένη καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με εισοδήματα 333.000 λιρών ετησίως, για κάθε μία από τις εφτά σεζόν της σειρά Suits που συμμετείχε, και μέσα από την οποία έγινε διεθνώς γνωστή. Έχει επίσης βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εμφανίσεις σε ταινίες και διαφημιστικές καμπάνιες κολεξιόν. 

Το νέο τους site

Στο sussexroyal.com, Meghan και Harry εξηγούν το «νέο τους εργασιακό μοντέλο», υπογραμμίζοντας ότι σκοπεύουν να υιοθετήσουν έναν «νέο προοδευτικό ρόλο», μετά τη μεγάλη τους αυτή απόφαση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιστότοπος αναφέρει τη νέα πολιτική των σχέσεων του ζευγαριού με τα ΜΜΕ, τα φιλανθρωπικά πρότζεκτ που έχουν αναλάβει, και μας λύνει την απορία στο πώς θα βιοπορίζονται από ‘δω και στο εξής.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο μέχρι χθες ρόλος τους ως ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας τούς εμπόδιζε να εργαστούν και να βγάζουν τα δικά τους χρήματα, κάτι που επιθυμούν και πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Στο site, το ζευγάρι επαναλαμβάνει ότι «εκτιμά τη δυνατότητα να κερδίζει εισόδημα μέσω της εργασίας»

Η απάντηση του Mπάκιγχαμ

Ωστόσο, μάλλον ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις καθώς η εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν».

Την ίδια στιγμή ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Buckingham, Dickie Arbiter, σε δηλώσεις του στο BBC είπε πως ο πρίγκιπας Harry «λαμβάνει αποφάσεις με το συναίσθημα και όχι με τη λογική».

«Η καρδιά και όχι το μυαλό καθοδηγούν τον Harry. Η τεράστια σφαγή των μέσων ενημέρωσης αμέσως μετά τη γέννηση του Archie έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο ίδιος.

Newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook