Μεγάλος ο περίγυρος του ηλικιωμένου με κορονοϊό στα Χανιά – Ιχνηλάτηση σε φίλους, συγγενείς και συναντήσεις του

μεγάλος-ο-περίγυρος-του-ηλικιωμένου-μ-1046507

Παραμένει στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων, ο 87χρονος που είναι το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη (δείτε εδώ), με την κλινική του εικόνα να είναι καλή τις τελευταίες ώρες, χωρίς να έχει παρουσιάσει σημάδια που να ανησυχούν τους θεράποντες ιατρούς.

Αυτό ανέφερε για την τωρινή κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου Χανιώτη, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, έχει υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο τις τελευταίες ώρες η κατάστασή του είναι καλή. «Είχε έρθει εμπύρετος, αλλά οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τον παρακολουθούν είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της υγείας του», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Μεγάλο το φάσμα ιχνηλάτησης – Τι λέει για το ενδεχόμενο «καραντίνας»

«Είναι μια περίπτωση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να καταγραφούν και να εξεταστούν μετέπειτα όλες οι επαφές του και στον τόπο κατοικίας του αλλά και στα Νοσηλευτικά ιδρύματα (Νοσοκομείο Χανίων και ΠΑΝΓΗ) στα οποία νοσηλεύτηκε», τόνισε η Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παρθεί 10 δείγματα από τον στενό οικογενειακό κύκλο και 7 δείγματα από το Νοσοκομείο Χανίων και αναμένονται το απόγευμα τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των 27 υγειονομικών υπαλλήλων του ΠΑΓΝΗ, πάντως, ήταν αρνητικά (δείτε ΕΔΩ).

Η ίδια παράλληλα, έδωσε σαφή απάντηση για τη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ώρες και θέλει να κηρύσσεται σε καραντίνα η περιοχή της Κισσάμου:

«Δεν έχουμε κανένα δείγμα ή ένδειξη για την ώρα, ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την περιοχή που κατοικεί ο 87χρονος, ώστε να επιληφθεί καθεστώς καραντίνας. Παρόλαυτά, ακόμη και σε αυτό το ενδεχόμενο, θα γίνουν όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει η καλύτερη διαχείριση. Πρέπει να περιμένουμε όμως τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας για να είμαστε σαφείς και σίγουροι και έπειτα θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τους υγειονομικούς του Ηρακλείου είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι έλεγχοι που έγιναν σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ είναι αρνητικά

Μάλιστα, η κ. Μπορμπουδάκη ξεκαθάρισε πως πρέπει να ξέρουμε όλους τους ανθρώπους που έχει έρθει σε επαφή, ώστε να μην παραλειφθεί κανείς από τον δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ τόνισε ότι «δεν μας ανησυχεί το περιστατικό ιδιαίτερα, έχουμε καλή συνεργασία με τον ασθενή και την οικογένειά του ώστε να καταγράψουμε όλες τις επαφές».

Για ακόμη μια φορά η ΔΥΠΕ ανέφερε τη σημασία του να τηρούμε όλοι μας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να μην αμελούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι με ψυχραιμία και σχολαστικότητα θα αντιμετωπιστεί και αυτή η κατάσταση.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Μεγάλος ο περίγυρος του ηλικιωμένου με κορονοϊό στα Χανιά – Ιχνηλάτηση σε φίλους, συγγενείς και συναντήσεις του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook