Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τον ιντερνετικό τζόγο – Μοιράζονται οι άδειες

Αυξάνεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αγορά διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, η οποία παρουσίασε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης στη διάρκεια της πανδημίας και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου ο συνολικός τζίρος των εταιρειών ιντερνετικού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών (εξαιρουμένου του ΟΠΑΠ) αυξήθηκε κατά 30%.

Τα συνολικά ετήσια μεικτά κέρδη τους ανήλθαν σε 437 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το Δημόσιο εισέπραξε 197 εκατ. ευρώ από τον φόρο παιγνίων.

21 εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για να λάβουν άδεια δραστηριοποίησης σ’αυτόν τον εξαιρετικά κερδοφόρο τομέα. Η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) χορήγησε ήδη 5 άδειες και θα εγκρίνει τουλάχιστον άλλες 5 τις επόμενες μέρες. Εως τα τέλη του έτους αναμένεται να δοθούν συνολικά 30 άδειες.

Οι άδειες χορηγούνται για 7 χρόνια, χωρίς διαγωνισμό, έναντι προκαθορισμένου τιμήματος. Οι εταιρείες πληρώνουν 3 εκατ. ευρώ για την άδεια διαδικτυακού στοιχήματος (“Τύπου Α”) και 2 εκατ. για την άδεια “Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων” (Τύπος 2) που αφορά online παιχνίδια καζίνο, πόκερ και παραλλαγές τους.

sofokleousin.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι θα ισχύσει για μηδενικά και μειωμένα ενοίκια τον Ιούνιο – Πότε καταργείται το μέτρο
Επόμενο άρθροΧανιά | Στην διοργάνωση EcoFest 2021 το Πολυτεχνείο Κρήτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ