Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τον ιντερνετικό τζόγο – Μοιράζονται οι άδειες

μεγαλώνει-το-ενδιαφέρον-για-τον-ιντερ-1231235

Αυξάνεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αγορά διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, η οποία παρουσίασε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης στη διάρκεια της πανδημίας και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου ο συνολικός τζίρος των εταιρειών ιντερνετικού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών (εξαιρουμένου του ΟΠΑΠ) αυξήθηκε κατά 30%.

Τα συνολικά ετήσια μεικτά κέρδη τους ανήλθαν σε 437 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το Δημόσιο εισέπραξε 197 εκατ. ευρώ από τον φόρο παιγνίων.

21 εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για να λάβουν άδεια δραστηριοποίησης σ’αυτόν τον εξαιρετικά κερδοφόρο τομέα. Η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) χορήγησε ήδη 5 άδειες και θα εγκρίνει τουλάχιστον άλλες 5 τις επόμενες μέρες. Εως τα τέλη του έτους αναμένεται να δοθούν συνολικά 30 άδειες.

Οι άδειες χορηγούνται για 7 χρόνια, χωρίς διαγωνισμό, έναντι προκαθορισμένου τιμήματος. Οι εταιρείες πληρώνουν 3 εκατ. ευρώ για την άδεια διαδικτυακού στοιχήματος (“Τύπου Α”) και 2 εκατ. για την άδεια “Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων” (Τύπος 2) που αφορά online παιχνίδια καζίνο, πόκερ και παραλλαγές τους.

sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook