Μεγάλο μπράβο… Εθελοντές καθάρισαν και «θωράκισαν» το πάρκο στη Λίμνη Αγυιάς | Photos+Video

μεγάλο-μπράβο-εθελοντές-καθάρισαν-κ-1052860

Στον εθελοντικό καθαρισμό του πάρκου της Αγυιάς, δίπλα στην ομώνυμη Λίμνη, έναν πνεύμονα και παράλληλα χώρο-στολίδι της περιοχής, προχώρησαν το πρωί δεκάδες άνθρωποι, έπειτα από το κάλεσμα της Περιφέρειας.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο σημείο βρέθηκε πλήθος εθελοντών, πάνω από 50 άτομα και τμηματικά με μηχανήματα, τσουγκράνες και σακούλες προχώρησαν σε τμηματικό καθαρισμό του πάρκου, για να το προφυλάξουν από τον κίνδυνο πυρκαγιάς ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η δράση έγινε με την πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη συμμετοχή από το Τάγμα Εθνοφυλακής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «V Μεραρχία Κρητών» και από το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.
«Είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή από τον κόσμο, που παρά τις απαγορεύσεις ανταποκρίθηκε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Κάναμε όμως ότι έπρεπε για να γίνει σωστά η δράση, χωρίς να υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος και για λόγους ασφαλείας.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Τάσος Κουρουπάκης.

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook