Μεγάλο φιάσκο της ΕΛΑΣ στην Κρήτη – Συνέλαβαν αδειοδοτημένο καλλιεργητή κλωστικής κάνναβης

Φιάσκο αποδείχθηκε η σύλληψη 42χρονου στο Τυμπάκι Ηρακλείου, όπου η αστυνομία έπειτα από «συντονισμένη επιχείρηση» και «στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού» όπως ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες, εντόπισε δύο θερμοκήπια με 3.250 δενδρύλλια κάνναβης (δείτε ΕΔΩ).

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης των θερμοκηπίων συνελήφθη και οδηγήθηκε σε εισαγγελέα με βαρύτητες κατηγορίες για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, μέσω του συνηγόρου του, εξηγούσε ότι δεν έχει καμία σχέση με εμπορία ναρκωτικών.

Σήμερα ο 42χρονος οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, όπου παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα δύο θερμοκήπια ήταν «νόμιμη και αδειοδοτημένη καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, που δεν ευδοκίμησε, αλλά καταστράφηκε στη διάρκεια της μεταφύτευσης».

Μάλιστα σύμφωνα με τον συνήγορό του ο 42χρονος είχε προχωρήσει σε αναγγελία της καταστροφής στις 8 Οκτωβρίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και περίμενε τον σχετικό έλεγχο προκειμένου να καταστρέψει τα δενδρύλλια. Πριν ωστόσο εμφανιστούν οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόλαβαν οι αστυνομικοί με τον… «ειδικό σχεδιασμό».

Μετά την απολογία, εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος ο 42χρονος. Του επέβαλαν ωστόσο περιοριστικούς όρους, καθώς εκτός από τα χιλιάδες δενδρύλια στα δύο θερμοκήπια οι αστυνομικοί βρήκαν και μικρό αριθμό δενδρυλλίων σε γλάστρες στο σπίτι του. Για τα συγκεκριμένα ο 42χρονος υποστήριξε ότι τα προόριζε για προσωπική χρήση, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Πηγή: avgi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ