Μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετική επιτυχία στο 10ο Σκακιστικό Τουρνουά του Δήμου Πλατανιά | Photos

μεγάλη-συμμετοχή-και-εξαιρετική-επιτ-941921

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πλατανιά άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης μας διεξάγοντας μία εξαιρετική διοργάνωση!

Το Σκακιστικό Πρωτάθλημα του Δήμου Πλατανιά που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ έχει καθιερωθεί με την ανελλιπή διεξαγωγή του εδώ και δέκα χρόνια και είναι το αποκορύφωμα των οργανωμένων μαθημάτων σκακιού που προσφέρει όλο το χρόνο το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά στη νεολαία του τόπου του. Προγράμματα που έχουν σκοπό να δώσουν ερεθίσματα στα παιδιά, βάζοντας τα θεμέλια για ένα ισχυρό και υγιές μέλλον!

Τη φετινή χρονιά οι αγώνες διεξήχθησαν στον όμορφο χώρο του Πολύκεντρου Βουκολιών προσφέροντας στα παιδιά πλούσιες παράλληλες δραστηριότητες ανάμεσα στα διαλλείματα των αγώνων. Μία ματιά μόνο έφτανε για να διακρίνει κανείς το κέφι και την χαρά όλων, περνώντας μία όμορφη Κυριακή παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Στους αγώνες παρών ήταν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης ο οποίος γνωστός λάτρης του σκακιού δεν παρέλειψε να δείξει τις στρατηγικές του ικανότητες αντιμετωπίζοντας διάφορους παίκτες! Παρών η Πρόεδρος του ΝΠΔΔΔΠ κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα η οποία βοήθησε στο έπακρο έτσι ώστε να υπάρχουν άψογες συνθήκες στους παίκτες και συνοδούς.

Την εκδήλωση τίμησε και ο τέως Πρόεδρος του ΝΠΔΔΔΠ κ. Σημαντηράκης Πολυχρόνης που εδώ και πέντε χρόνια ήταν αυτός που οργάνωνε και φρόντιζε την κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε να έχουν αυτή την επιτυχία τα προγράμματα.

Για την τόσο σημαντική προσφορά στην διεκπεραίωση όλων των προγραμμάτων ο σύλλογος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ θέλησε να τον τιμήσει προσφέροντάς του ένα πρωτότυπο αναμνηστικό δώρο. Παρών στις απονομές και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της λαϊκής συσπείρωσης κ. Ανθούσης Δημήτρης.

Εκ μέρους της ΣΑΧ παρευρέθηκαν ο κ. Γιώργος Ναούμ ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμο Πλατανιά και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη για την πολυετή συνεργασία που υπάρχει αλλά και την τόσο σημαντική του δράση στο χώρο του σκακιού, ευχαρίστησε επίσης τους συμμετέχοντες αλλά και τους γονείς για τη στήριξη που δείχνουν προς τα παιδιά τους, απονομές έκαναν επίσης ο κ. Πετράκης Σήφης και η κ. Νικητάκη Μαρία.

Αγωνιστικά τώρα οι παίκτες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους.

Στη γενική κατηγορία πρώτευσε ο Πολυαναγνωστάκης Κων/νος με δεύτερο τον Δρακάκη Ραφαήλ και 3η την Στεφανάκη Στέλλα. Στην κατηγορία Δημοτικών την 1η θέση κατέκτησε ο Φωτεινίδης Γιάννης, 2ος ο Τζιρτζιλάκης Νίκος και 3ος ο Μπιτζανάκης Ζαχαρίας.

Στην κατηγορία κοριτσιών την πρώτη θέση κατέκτησε η Φωτεινίδη Ειρήνη, 2η η Φυτράκη Ελένη και 3η η Φυτράκη Χριστίνα που ισοβάθμησε με την Στεφανάκη Νικολέτα. 1ος στη Β΄ δημοτικού ο Τζιρτζιλάκης Αναστάσης και στην Α΄ δημοτικού ο Μακαρώνας Μάνος.

Στην κατηγορία Ενηλίκων την πρώτη θέση κατέκτησε ο Μπατσάκης Σωτήρης και 2ος ο Ρομπολάκης Γρηγόρης. Πρωταθλητής Πλατανιά αναδείχτηκε ο Μακαρώνας Μαθιός με 2ο τον Τζιρτζιλάκη Γιάννη και 3η την Παπιάν Ροζάνα.

Στον 1ο όμιλο νικήτρια αναδείχτηκε η Καραβιτάκη Ευαγγελία με 2η την Καραβιτάκη Αντωνία. 1ος στα αγόρια ο Γαλανάκης Νίκος, 2ος ο Μπαϊραμιάν Αρτούρ και 3ος ο Παρασκάκης Φίλιππος.

Στον 2ο όμιλο την 1η θέση στη γενική βαθμολογία κατέκτησε η Σκαράκη Γεωργία, 2η η Ψαριανού Έλενα και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Μανουσουδάκη Ελένη, Νικολοζάκη Μελίνα, Κλεοβούλου Σοφία και Τζουγκαράκη Ευσταθία. Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Σαράφης Ραφαέλ, 2ος ο Μπατσάκης Παναγιώτης και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Τζατζιμάκης Θοδωρής, Ρίζος Δημήτρης, και Κονταδάκης Δανιήλ.

Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Γαβαλάκης Νικόλας, και στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο Κνιθάκης Νικόλας, Λειβαδιτάκης Αλέξανδρος και Νικολακάκης Βασίλης.

Στον 4ο όμιλο είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με τον Ριτζάκη Νικόλα, τον Τενεκετζή Φρέντυ και τον Παριωτάκη Γιώργο. Ισοβαθμία είχαμε και στην κορυφή στην κατηγορία κοριτσιών με την Τσακαλάκη Καλλιόπη και την Ιωάννου Θεοδώρα και 3η την Φουρναράκη Αναστάζια. 2ος στην Α΄ δημοτικού ο Διακολουκάς Θεοδόσης και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γαβαλάκης Χρήστος, ο Ουζουνστεφανής Γιάννης και ο Τσάτσης Χρήστος.

Στην 3η θέση στη Β΄ δημοτικού ισοβάθμησαν ο Χουβαρδάς Στρατής και ο Φραγκάκης Τιμολέων. Στα Νήπια την 1η θέση κατέκτησε ο Ψαριανός Μάνος, 2ος ο Τζατζιμάκης Βασίλης και 3ος ο Λαμπράκης Αντώνης και η Σαράφη Λίλια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων www.chaniachess.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook