Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο των Χανίων | Photos

μεγάλη-πορεία-αλληλεγγύης-στο-κέντρο-1104467

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, αλλά και με διακριτική παρουσία της αστυνομίας, ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου η παγκρήτια κινητοποίηση συμπαράστασης στη Rosa Nera. Στην πορεία συμμετέχουν συλλογικότητες και απλός κόσμος που διαδηλώνουν ενάντια στη μετατροπή των κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία.

Η ογκώδης διαδήλωση κατευθύνθηκε από την Αγορά στα Νέα Καταστήματα, πέρασε έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο παλιό λιμάνι μέσω της Χάληδων, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

 

Στην πορεία συμμετέχουν οι οργανώσεις:

Κατάληψη Rosa Nera, Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, Αντιμιλιταριστική Συλλογικότητα Κανάιμα, α.δ.Ρε. (Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου), Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος, Ελευθεριακό Σχήμα Πολυτεχνείου Κρήτης, Έμφυλες Αταξίες, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Κ.Ρα.Χ. (Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων), Μ.Α.Δ. (Μαθητική Αντιφασιστική Δράση), Μουσική Αμηχανία, Πικραλίδες, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα.

 

 

24 thoughts on “Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο των Χανίων | Photos

  1. ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ;; ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ;;;…………….ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ,……………

    1. Τα εχεις μπλεξει ενω ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Η Εφορια Αρχαιοτητων παραχωρησε στο Πολυτεχνειο Κρητης τα κτηρια στο λοφο Καστελιου ωστε να εκμεταλλευτουν για Εκπαιδευτικους σκοπους. Το Πολυτεχνειο Κρητης επι πρυτανειας Διγαλακη προσπαθει εδω και χρονια να πουλησει την περιουσια αυτη σε ξενοδοχειακη πολυεθνικη οπου η οικογενεια του Διγαλακη θα οφεληθει καθως συνδεεται με αυτη την εταιρια. Η Καταληψη κι ας μην μας αρεσε, προστατευε 16 χρονια τον Δημοσιο χωρο που ανηκει σε ολους μας απο το να γινει για παντα ιδιοκτησια ξενων συμφεροντων ωσπου να προσπαθησει ο Δημος Χανιων να κανει κατι με δημοσιο χαρακτηρα εκει πανω. Καταλαβες τωρα γιατι το επιχειρημα σου του να πας σε ιδιωτικο χωρο ξενοδοχειου να κανεις «καταληψη» ειναι ακυρο και δεν εχει καμια σχεση με την κατασταση;

    1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
      Ο ΤΖΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΤΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

    2. Επειδή κάποιος έχει διαφορετική άποψη από εσάς δεν σημαίνει ότι είναι και άχρηστος. Εγώ προσωπικά ως κάτοικος αυτής της πόλης, δεν θέλω να μετατραπεί το κτίριο σε ξενοδοχείο. Πήξαμε στα ξενοδοχεία..φτάνει! Πραγματικά εύχομαι να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ο χώρος αυτός ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όλους τους δημότες και να μην έχουν πρόσβαση μόνο μερικοί τουρίστες που θα δίνουν 10 Χανιώτικα μεροκάματα για ένα βράδυ ύπνου στο ξενοδοχείο..

      1. «να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όλους τους δημότες «…!!!!!!! θα σε ρωτησει το πολυτεχνειο με ποιο τροπο θα εκμεταλευτει το κτηριο που του ανηκει…..!!!

  2. Τι ακριβώς είναι αυτό που σας χαλάει σε μια διαδήλωση χιλιάδων κόσμου?Μήπως θα έχετε κάποιο ίδιον όφελος από τη συγκεκριμένη επένδυση?Μήπως σας δένει κάποιου είδους φιλίας με τον πρώην πρύτανη και νυν υφυπουργό?Μήπως απλά δεν έχετε με κάτι άλλο να ασχοληθείτε?
    Το μόνο σίγουρο είναι ένα: η συγκεκριμένη επένδυση ενοχλεί όλους και όλες εμάς που ζούμε σε αυτή την πόλη. Θέλουμε να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στο λόφο Καστέλι. Η Ρόζα Νέρα αυτό το είχε κατακτήσει. Με τις δράσεις, τις εκδηλώσεις και τη φροντίδα του κτιρίου και της αυλής. Φτάνει πια με τα ξενοδοχεία και τα τραπεζοκαθίσματα. Η παλιά πόλη ασφυκτυά. Ήδη έχει δεχθεί ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση τα τελευταία χρόνια. Μνημεία μετατρέπονται σε τουριστικά καταλύμματα. Είναι τόσο εξόφθαλμο ότι ό, τι αυτή η πόλη πουλάει σιγά σιγά το καταστρέφει.
    Προσωπικά δε γνωρίζω κανένα έντιμο άνθρωπο που να έχει ενοχληθεί με τη δράση της κατάληψης.

    1. Και για να είσαι πιο συγκεκριμένος, σε παρακαλώ πολύ, ΠΟΙΟ μνημείο μετράπηκε σε τουριστικο κατάλυμμα? Και δεν το έχουν χαμπάρι οι αλληλέγγυοι να γίνει χαμός; Ή η Αρχαιολογία;
      Λές ότι ό,τι η πόλη πουλάει, σιγά σιγά το καταστρέφει; Κανένα παράδειγμα να μας ανοίξεις τα μάτια;
      Εγώ ότι ανακαινιστεί στην παλιά πόλη, θεωρώ ότι μόνο έχει αναβαθμίσει την πόλη.
      Γράφεις ατελείωτες μπουρδολογίες για να κάνεις εντύπωση;
      Προσωπικά, γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ έντιμους και αξιόλογους ανθρώπους, εργατικούς, που πληρώνουν φόρους και είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες, που έχουν ενοχληθεί με την κατάληψη, προφανώς όμως δεν έχουμε τις ίδιες κοινωνικές συναναστροφές.
      Συμπέρασμα; Έχασαν οι αλληλέγγυοι το ωραιότατο μπαλκόνι στην πόλη, με θέα, και έχουν λυσάξει κυριολεκτικά!

  3. ποιος πήγαινε μωρε κ καθόταν εκεί περα που φοβοσουν να πλησιάσεις με τους αναρχες κ που μυριζε μπαφίλα ολη η περιοχή; Εγώ δεν εχω παει ποτέ μου. Και μονο που άκουγα κατάληψη δεν πλησιαζα. Τα χανια έχουν δεχτει μεγάλο πληγμα κ χρειαζόμαστε επενδυσεις και δουλειες. δεν μπορει 2000 αριστεροι του παμε να σταματήσουν τίποτα. TIΠΟΤΑ. το ξενοδοχειο θα γινει οσο και να χτυπιέστε. Τετοιοι είναι που ενώ ο δήμαρχος τους στηριξε στην αποφαση τους κανανε καταληψη και στο δημαρχειο κ τον πεταξαν εξω. Διαβασα την επιστολη του και ειπα ελεος. 2000 αργοσχολοι που καταπατουν τα δικαιωματα ενος ολοκληρου νομου.

  4. αμα ερθω να σου κανω καταληψη στην περιουσία σου κ πληρωνεις εσυ το ρευμα να δουμε αν ενοχληθείς εντιμε ρετα

  5. Ελέυθερος χώρος, με ΑΛΥΣΙΔΕΣ στην είσοδο?
    Αυτό, πως το βλέπουν οι αλληλέγγυοι;
    Και άμα δεν άρεσε στους «αλληλέγυυους» η φάτσα ορισμένων, ΔΕΝ ΕΜΠΕΝΑΝ. Υπήρχε face control.

    Και οι αλυσίδες κάτα κάποιον τρόπο βγήkαν όταν έγινε ντόρος, ότι ο χώρος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
    Μην τρελαθούμε τελείως.

  6. ένα μείγμα απο ψηφοφορους της αριστερας, αναρχες, ανταρσία κ αντισημιτων χ.α πανε να καταστρέψουν μια επένδυση επειδή είναι μέσα εβραιοι. τελικα ο αριστερος φασισμος ειναι ο χειροτερος που υπάρχει

    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ…Ε ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ..
      ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ..
      ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ..ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ..
      ΑΥΤΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑΝΕ..

  7. Και οι καταλήψεις δημόσιο χαρακτήρα έχουν και ελεύθερο δημόσιο χώρο διεκδικούν αλλά τέλος πάντων δεν θυμάμαι πότε οι Χανιώτες να έχουν κάνει καμία πορεία να διεκδικήσουν κάτι για το καλό αυτής της πόλης εδώ έχουμε τόσα χρόνια απάθεια για τόσους δικούς μας ανθρώπους που χάνουμε στον ΒΟΑΚ κατά τα άλλα οι μοιοψηφιες που διεκδικούν ορισμένα από τα αυτονόητα είναι ενοχλητικές σύμφωνα και με τα λόγια του δημάρχου

  8. ΜΠΡΑΒΟ…

    Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…!!!!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ..
    ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ ..ΔΗΘΕΝ..
    Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook