Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Χανιά | Photos

μεγάλη-πορεία-αλληλεγγύης-σε-πρόσφυγ-1008345

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά.

Από νωρίς στην της Πλατεία Δημοτικής Αγοράς εκτός από απλούς πολίτες των Χανίων, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστικά σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, είχαν συγκεντρωθεί και αρκετοί πρόσφυγες-μετανάστες, που ζούνε στα Χανιά.

Η πορεία που ξεκίνησε περίπου στις 19.00 συνοδευόταν και από αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων.Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ οι συμμετέχοντες στην αποψινή κινητοποίηση διαδήλωσαν υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και υπέρ μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στην πολιτική που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μεταξύ των πανό που ξεχώρισαν ήταν αυτό της Ρόζα Νέρα «Σύνορα η Αγάπη δεν γνωρίζει», αλλά και ένα που έγραφε στα αραβικά «Είμαστε όλοι άνθρωποι, θα ζήσουμε μαζί».

zarpanews.gr

11 thoughts on “Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Χανιά | Photos

  1. Εσεις οι αριστεροι και οι «αγαπη μονο» εχετε μαυρα μεσανυχτα για το τι γινεται στα συνορα αυτες τις μερες. Δεν καταλαβαινετε οτι δεν ειναι προσφυγες ολοι αυτοι.
    Σας το λενε και σας το ξαναλενε, εσεις τον χαβα σας!
    Το αστειο ειναι οτι θελετε να «ξυπνησετε» συνειδησεις, αλλα στην ουσια με αυτες τις πορειες βαζετε τεραστια αυτογκολ.
    Ριξτε μια ματια γυρω σας να δειτε πως σας κοιτανε και μετα πειτε μου οτι εχω αδικο.

  2. Βρε ζώα ανάμεσά τους υπάρχουν και τζιχατ και θα τους αφήσουμε μέσα? Δεν πάτε εσείς σε άλλη χώρα. Παλιομαλακες.

  3. Τι περιμένει κανείς απο αριστερούς, αυτός ήταν ο ρόλος της αριστεράς διαχρονικά, το σαμποτάζ…Απο τη μικρασιατική καταστροφή όπου συνεργάστηκαν με το Κεμάλ και χαρήκανε την ητα μας και τη σφαγη των Ελλήνων, την κατοχή οπου με πρόσχημα την αντίσταση αφήσανε γενεάδες και λεηλατουσανε χωριά σε συνεργασία με Σλάβους και Βούλγαρους, τους λεγόμενους Εαμοβούλγαρος, εως σήμερα που ενώ η χώρα μας δέχεται οργανομένη επίθεση απο ακροδεξιά στοιχεία της Τουρκίας, δηλαδή Τζιχαντιστές και Γκρίζους Λυκους…αυτοί διαλέγουν να βάλουν πλάτες στους εισβολείς και να προξενήσουν όσοι πιο πολύ ζημιά μπορούνε ακόμα και στον τουρισμο…

    1. Έλληνας συνταγματάρχης Γεώργιος Πούλος, δεξιότατος «πατριώτης» του Εθνικού Ελληνικού Στρατού, υπό την ηγεσία του Φριτς Σούμπερτ. Δύο τάγματα ήταν οι Σουμπερίτες, απαρτόμενα πλήρως από εθελοντές Έλληνες φασίστες. Κι αυτοί ήταν τμήμα μόνο από τα υπόλοιπα «τάγματα ασφαλείας».
      Μην πας μακριά, άμε στα Μεσκλά να ρωτήσεις.

      Μικρασιατική καταστροφή: όταν βασιστήκαμε στις Μεγάλες Δυνάμεις (που, ω ποία έκπληξις, ακόμα ηγούνται τας Ευρώπας) και πηγαίναμε λέει να πάρουμε την Άγκυρα τρομάρα μας. Μετά οι ίδιες Μεγάλες Δυνάμεις μας είπαν «πριτς» και άρχισαν να πουλάνε όπλα στους Τούρκους, οι ίδιες Μεγάλες Δυνάμεις που κοίταζαν από τα βαπόρια όταν σφάζανε στη Σμύρνη, οι ίδιες Μεγάλες Δυνάμεις που μας πετάνε ένα ξεροκόμματο και μας χαϊδεύουν στην κεφαλή να τους «φυλάμε τα σύνορα». Ξυπνάτε γίδια…

  4. Και λέω εγώ τώρα, εάν κάποιος φουκαράς τουρίστας ξυλοκοπηθεί από κάποια ομάδα θερμόαιμων που παρακινήθηκε
    από τα συνθήματα κατά των τουριστών, δεν έχουν την ηθική ευθύνη αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τα γράφουνε; Σε μια πόλη όπου η κύρια επαγγελματική δραστηριότητα είναι ο τουρισμός το να γράφεις τέτοια συνθήματα, τα οποία είναι και ρατσιστικά – φασιστικά, τι σκοπούς εξυπηρετεί; Η ΕΛΜΕ γιατί συμμετέχει σε κοινές πορείες με τέτοιους ανεγκέφαλους και ακραίους; Σκέφτεστε την τύχη χιλιάδων οικογενειών που σε μια ενδεχόμενη κρίση στον τομέα του τουρισμού θα βρεθούνε χωρίς εισοδήματα; Το ΚΕΕΡΦΑ , το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το ΚΚΕ μλ έχουνε όλη την ευθύνη για αυτά τα απαράδεκτα φασιστικά συνθήματα, και θα πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας..

  5. Μήπως μπορεί κανένας από σας τα λείψανα του κομμουνισμού να μας πει πιο χώρα κυβερνά η ιδεολογία σας εκτός από Βενεζουέλα, Κούβα, Κίνα και Βόρεια Κορέα ?
    Η να μας πει πόσοι άνθρωποι δραπετεύουν το χρόνο από χώρες με δεξιές η κεντρώες κυβερνήσεις σε χώρες με αριστερές δικτατορίες και αντιθέτως ?
    Η πόσες φυλακίσεις, εκτελέσεις και θάνατοι από πείνα και κρατική βία συμβαίνουν στις προαναφερόμενες χώρες και αντιθέτως .
    Ειστε άρρωστοι, κομπλεξικοί και ανίκανοι και παράσιτα της κοινωνίας και έτσι σας βλέπουν το 97 % των Ελλήνων

  6. Ξεχνάτε όλοι εσείς οι πατριώτες ότι κάποτε και η Κρήτη ήτανε Αραβοκρατούμενη, και αφού τους διώξαμε ήρθαμε εμείς. Το λεγόμενο χαλιφάτο της Κρήτης γιαυτό φιλοξενούμενοι είμαστε μην το ξεχνάτε αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας!

  7. Το πρόβλημα είναι ότι έχει κλείσει η Σούδα. Δυστυχώς. Αν λειτουργούσε ακόμα όλοι αυτοί θα έκαναν παρέλαση πέριξ του Αγροκηπίου, αλλά σε «προστατευμένο» χώρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook