Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, μεγάλη μέρα για τα Χανιά

μεγάλη-μέρα-για-την-ορθοδοξία-μεγάλη-μ-959305

Επίσκοπος εξελέγη ο Χανιώτης Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Πριν από λίγο τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, εξέλεξαν τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Λιονάκη σε Επίσκοπο Δορυλαίου.

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας, θα είναι βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων.

Επίσκοπος Ευμενείας ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βερυκάκης

Επίσης, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου εξέλεξαν έναν ακόμα Χανιώτη, τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βερυκάκη, σε Επίσκοπο Ευμενείας.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ευμενείας, θα είναι βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Κυδωνίας και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.

6 thoughts on “Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, μεγάλη μέρα για τα Χανιά

  1. Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Πρωτοσυγγέλου, την ορθοδοξία την έχουν τιμήσει ΙΕΡΑΡΧΕΣ με τεράστια προσωπικότητα, ήθος και βελινεκες παγκόσμιο. Σεβαστό το γεγονός αλλά όχι και μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία. Να γνωρίζουμε και να τηρούμε τα μέτρα και τα σταθμά.

    Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός κάτοικος εν ζωή της Νέας Χώρας Χανίων

  2. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ Η ΓΚΡΙΖΑ ΣΗΜΕΙΑ. H ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΑΣ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ….
    Ἐμαυτὸν ἡδοναῖς κατερρύπωσα,
    καὶ ψυχῆς τὸ ὡραῖον ἠτίμωσα.

    Σαρκικοῖς ἐδουλώθην φρονήμασι,
    καὶ τὴν πρὶν δεσποτείαν μου ὤλεσα.

  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ‘’ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ‘’

  4. Παρακαλώ τους υπευθύνους για την ανάρτηση των σχολίων να δημοσιοποιούν εγκαίρως τα σχόλια μου !
    Έτσι κι αλλιώς είναι επώνυμα και έχω την ευθύνη αυτών που γράφω! !

  5. Κρίμα που η κορυφή της Εκκλησίας και εν γένει της Ορθοδοξίας, προβαίνει σε τόσο σημαντικές αποφάσεις γρήγορα και επιπόλαια, κοιτάζοντας μόνο το χρυσοκεντημένο ράσο. Το ζητούμενο είναι τί κρύβεται κάτω από αυτό…..
    Ακούγοντας μόνο το λόγο δια του στόματος και όχι δια της ψυχής…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook