Μεγάλη κόντρα Κικίλια-Πολάκη μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας

μεγάλη-κόντρα-κικίλια-πολάκη-μετά-τον-934232

Μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας και συζύγου υποδιοικητή της ΤτΕ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Είμαι στα Σφακιά .Έμαθα πριν από λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ’ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα.Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί, με τέτοια διάγνωση, δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή; Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!» έγραψε στο Facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μέσα από το Facebook ήρθε και η απάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

«Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

Άμεση ήταν η ανταπάντηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος χαρακτηριστικά σημειώνει:

«ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Μου απαντησε ο κύριος Κικιλιας στο ερώτημα που έθεσα χθες για το θάνατο της καθηγήτριας κατα τη διακομιδή της προς Γιαννενα απο Πύργο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατι δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο του Ακτιου!

Λοιπόν ,χθες προσπάθησα να ειμαι ευγενικός σημερα λόγω του θράσους και της ΑΓΝΟΙΑΣ που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ….

-Επειδή λοιπόν κύριε Κικίλια εγω ειμαι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο της επείγουσας Ιατρικης και εχω σώσει εκατοντάδες ανθρώπους στη ζωη μου

-Επειδη ως υπουργός ενδιαφερομουν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για τέτοια προβλήματα και πάντα ΕΔΙΝΑ ΛΥΣΕΙΣ(γιατι ΞΕΡΩτην ουσία του θέματος και όχι μόνο τη διαδικασία) ,όταν η ολιγωρία ,η ανεπάρκεια ή η γραφειοκρατία μπέρδευε τα πράγματα

ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ :

1)Οταν εχεις ένα περιστατικό με τέτοια βαριά διάγνωση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην υποδομή υγείας που εχει μεταφερθεί ,ψάχνεις και βρίσκεις το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ προς τον υγειονομικό σχηματισμό που μπορεί να το αντιμετωπίσει.Κανεις δηλαδή Scoop and Run και όχι stay and play ,αν καταλαβαίνετε τι εννοώ

2) Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συντομότερος τρόπος ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ,το οποιο έμαθα πως δεν ήταν σε αλλο περιστατικό για να υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση .(Θα πηγαινε το ελικόπτερο απο το Άκτιο στην ανδραβιδα και σε αυτό το χρόνο θα είχε μεταφερθεί το περιστατικό απο τον Πύργο εκεί)

3) Σε ποιο βιβλίο Ιατρικης ή σε ποιο νόμο γράφεται πως οι δευτερογενείς διακομιδές ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ;;; Τόση ασχετοσύνη πια;;;; Πόσα περιστατικά έχουν μεταφερθεί τα τελευταία μόνο καλοκαίρια απο την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικης που επιχειρεί εκεί τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του καλοκαιριού;; Πόσα περιστατικά απο την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν μεταφερθεί με εναέρια μεσα λόγω του επείγοντος της κατάστασης απο νοσοκομεία της περιοχής προς νοσοκομεία των Αθηνών ;;; Ζητήστε απο το ΕΚΑΒ να σας δώσει ονομαστικό κατάλογο !!

4)Να σας ενημερώσω επιςης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν Αιμοδυναμικά προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό απο τις μεταβολές των πιέσεων κατα την πτήση ,αλλα πολύ χαμηλότερα .Τελος η ώρα θανάτου της Ασθενους αναφέρεται πως ήταν 6.30 το απόγευμα στο ύψος της Άρτας έχοντας ξεκινήσει απο τον Πύργο .ΔΗΛΑΔΗ υπήρχε άφθονος χρόνος με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να μεταφερθεί η ασθενης !!!!! (Εκτός αν στην Αριστοτέλους πλέον νυχτώνει Οκτώβρη μήνα απο τις τρεις το μεσημέρι….)

5) Για δε το πρόβλημα της ουσιαστικά Θωρακοχειρουργικης και δευτερευόντως Καρδιοχειρουργικης πανεπιστημιακής κλινικής στην Πάτρα που μετα την αποχώρηση του προηγούμενου διευθυντή που ήρθε καθηγητής στο Αττικο ,σταμάτησε να εφημερεύει για έκτακτα Καρδιοχειρουργικα,ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ και τις αντιστάσεις και ανεπάρκειες του τοπικού κυκλώματος που δεν θελει να λειτουργήσει εκεί η Κλινικη.Για να μην τα λέω εγω σας ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ και ελπίζω να το ολοκληρώσετε .

6) ΤΕΛΟΣ μήπως να ρωτήσετε αυτούς που σας συμβουλεύουν και γράψατε όλα αυτά τα απαράδεκτα και αβάσιμα (ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ) γιατι δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού επιλέχθηκε οδική μεταφορά ,η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του Εκαβ της περιοχής που είχε μεσα ειδικευμένο γιατρό αλλα επιλέχθηκε απλό ασθενοφόρο με συνοδό μη ειδικό γιατρό

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ και επαναλαμβάνω εμπλουτίζοντας παλαιότερη συμβουλή μου για διάβασμα-διάβασμα -διάβασμα και ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση για τις δυνατότητες του συστήματος επείγουσας μεταφοράς που σας παραδώσαμε .

Παύλος Πολακης βουλευτής Συριζα Χανιων ,πρώην Αναπλ Υπ.Υγειας ,γενικός Χειρουργος-εντατικολόγος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook