Μεγάλη κόντρα Apple και Facebook για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

μεγάλη-κόντρα-apple-και-facebook-για-τα-προσωπικά-1096326

Προς μετωπική σύγκρουση βαίνουν δύο κολοσσοί της τεχνολογίας, η Apple και το Facebook με αφορμή, τι άλλο, τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Apple, στο πλαίσιο της ετήσιας προετοιμασίας της για τα νέα iPhone, ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος των συσκευών, του iOS 14.

Με την άφιξή του και την εγκατάστασή του στις συσκευές της Apple, οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν την σαφή τους άδεια σε εφαρμογές να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους μέσω του μοναδικού αριθμού ταυτότητας της συσκευής (IDFA).

Ωστόσο, εδώ αρχίζουν τα προβλήματα για το Facebook που χρησιμοποιεί το IDFA για να παρακολουθεί τους χρήστες του και να συγκεντρώνει δεδομένα για αυτούς, ώστε να πουλά στοχευμένη διαφήμιση.

Σε ανακοίνωσή του το Facebook είπε ότι η απόφαση της Apple μπορεί να μειώσει τον τζίρο από τη χρήση του IDFA μέχρι και κατά 50% και να αναγκάσει την εταιρεία να διακόψει την ανάπτυξη του προγράμματος (Audience Network) που το αξιοποιεί ως σήμερα για να χτίζει προσωποποιημένες διαφημίσεις.

«Δεν είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά θα αναγκαστούμε να το κάνουμε, λόγω της αναβάθμισης στο iOS 14», ανέφερε το Facebook, αν και δεν είναι γνωστό τι ποσοστό του τζίρου του προέρχεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ η αλλαγές στο iOS δεν φαίνεται να επηρεάζουν τον πυρήνα των εφαρμογών του Facebook.

Παράλληλα, το Facebook επισήμανε ότι στη διάρκεια της πανδημίας βοήθησε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μείνουν ζωντάνές μέσω διαφόρων προγραμμάτων και ότι η τακτική της Apple θα βλάψει αυτή τη στρατηγική.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook