Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών του 2ου Λυκείου Χανίων στη δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού

μεγάλη-η-συμμετοχή-των-μαθητών-του-2ου-λ-1397204

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου δράσεις αναφορικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού από τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε αντίστοιχα προγράμματα Erasmus, που υλοποιούνται.

Οι δράσεις περιλάμβαναν ενημερωτικά βίντεο, προβολή των θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές, καθώς και συζήτηση επί του θέματος ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε αμείωτη προσοχή και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές, που παρακολούθησαν τις συγκεκριμένες δράσεις, αφού ήταν έντονη η συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε στο τέλος των παρουσιάσεων.

Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στην πρωτοβουλία των μαθητών να μοιραστούν τις εμπειρίες, που βίωσαν μέσω των προγραμμάτων, και να παρουσιάσουν υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, τόσο τα βίντεο που δημιούργησαν οι ίδιοι, όσο και τις θεατρικές τους παραστάσεις.

Το σημαντικότερο πάντως είναι πως μέσω των μαθητών διαδόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο το σχολείο για τις επιπτώσεις, αλλά και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του συχνού αυτού φαινομένου στα σχολεία της χωράς μας.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook