Χανιά | Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Σέλινο | Photos + Video

χανιά-χωρίς-ενεργό-μέτωπο-η-φωτιά-στο-1088698

Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Χανίων, για μεγάλη φωτιά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου Σελίνου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε κοντά στη γειτονιά Φραγκιανά του χωριού και έκαψεχορτολιβαδική και δασική έκταση, καθώς και ελαιόδεντρα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Επειδή το αρχικό μέτωπο ήταν σε απόκρημνο σημείο, υπήρχε πίεση ώστε να οριοθετηθεί εγκαίρως, κάτι που έγινε με επιτυχία από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένη Μπουντουράκη, στο σημείο έσπευσαν συνολικά 14 υδροφόρα οχήματα με το ανάλογο προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χανίων, ενώ σπεύδουν και από το Ρέθυμνο.

Μάλιστα για την κατάσβεση σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, όπως βλέπετε και στο βίντεο και τις φωτογραφίες από τις «Σελινιώτικες Πινελιές» και τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, ενώ ακόμη 4 οχήματα εθελοντών επιχειρούν στο σημείο. Επίσης συμμετέχουν και 2 πεζοπόρα τμήματα.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook