Μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό για τον Φραντζεσκάκη – Αργυρό μετάλλιο ο Χανιώτης σφυροβόλος

μεγάλη-διάκριση-στο-ευρωπαϊκό-για-τον-1249356

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι ξανά ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης! Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα με 75,23 μ. βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μπόρας και το Ευρωπαϊκό Κ20 το 2019.

Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη παρά την κόπωση λόγω των συνεχόμενων αγώνων που χρειάστηκαν για να φτάσει στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες εμφανίστηκε όπως χρειάζεται σε μεγάλους τελικούς.

Η (συσσωρευμένη τον τελευταίο χρόνο) εμπειρία του νεαρού σφυροβόλου του έδωσε πλέον τη δυνατότητα να βγάλει με την πρώτη προσπάθεια μια καλή βολή (72,94 μ.), η οποία τον έστειλε στην 8αδα δίνοντας του την άνεση να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Το καλύτερο ήρθε στην τρίτη βολή όταν έστειλε τη σφύρα στα 75.23μ, βολή η οποία του χάρισε τη δεύτερη θέση σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Νικητής ο σπουδαίος Ουκρανός Μίκαελ Κοκαν, (είχε κερδίσει πριν από δυο χρόνια ξανά στο Μπόρας τον Φραντζεσκάκη) ο οποίος λίγες μέρες πριν έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 80 μέτρων στην καριέρα του.

Στην τρίτη θέση έμεινε ο Ραγκναρ Καρλσον ο οποίος πέρασε στην τρίτη του βολή από τον προκριματικό και δείχνοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο στον τελικό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια βαλβίδα την επόμενη βδομάδα τη σκυτάλη παίρνει ο Ορέστης Ντουσάκης για το Ευρωπαϊκό Κ20 ενώ ο δις ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης, Χρήστος Φραντζεσκάκης θα κλείσει τη σπουδαία του σεζόν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και το Τόκιο στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook