Μεγάλη αύξηση σήμερα στα κρούσματα και σενάρια για παράταση του lockdown

μεγάλη-αύξηση-σήμερα-στα-κρούσματα-κα-1174917

Πάνω που κυβέρνηση, επιστήμονες και πολίτες περίμεναν να δουν μια βελτίωση στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, προκειμένου στο τέλος της εβδομάδας να αρθεί το lockdown, τα δεδομένα δείχνουν να πηγαίνουν προς το χειρότερο.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού εκτιμάται ότι θα είναι κατά πολύ αυξημένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που θα βάλει και πάλι σε σκέψεις του ειδικού για το αν πρέπει τελικά ή όχι να παραταθεί το lockdown.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν αρκετούς επιστήμονες να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα Υγείας. Αν όντως επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε η αγορά θα επαναλειτουργήσει στις 8 Μαρτίου με sms και τρίωρο περιορισμό για τους πολίτες, όπως επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός των μηνυμάτων θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) εκτός από τα σούπερ μάρκετ που… «εκπροσωπούνται» ήδη από το 13033 με τον κωδικό 2.

Οι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα ενός sms την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα με τη χρονική διάρκεια να είναι τρεις ώρες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook