Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – Κατασχέθηκαν πάνω από μισό κιλό κάνναβη και σχεδόν 500 τσιγάρα

μεγάλη-αστυνομική-επιχείρηση-στην-κρ-1465225

Συνελήφθησαν χθες (13.06.2022) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με την συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας εκ των ημεδαπών να μεταβαίνει στην οικία έτερου ημεδαπού με σκοπό την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την αποχώρηση του με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.690 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Ανωγείων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 610 γραμμάρια κάνναβης,
  • 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης τα οποία βρίσκονταν έτοιμα προς πώληση,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook