Μεγάλη ανησυχία στο «Άγιος Σάββας» – Κρούσματα κορονοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό

Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού βρίσκεται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού τόσο σε ασθενείς όσο και σε εργαζόμενους με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ολόκληρη πτέρυγα.

Όπως προκύπτει από ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ, θετικά είναι έξι άτομα και συγκεκριμένα τρεις ασθενείς, δύο νοσηλεύτριες και μία καθαρίστρια. Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να κλείσει την πτέρυγα Γ1, στην οποία νοσηλεύονταν ασθενείς με καρκίνο.

«Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ΣΩΤΗΡΙΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκαν θετικές κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται, επίσης, για λόγους ασφαλείας και δύο γιατροί που είχαν επαφές μαζί τους.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ