Μεγάλη ανακατωσούρα με τους νέους βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία

Το Μαξίμου ετοιμάζεται να μοιράσει «δαχτυλίδια» για να ανακόψει το κύμα αμφισβήτησης
Η περίπτωση Μπογδάνο ήταν ένα ισχυρό καμπανάκι. Το πρόβλημα όμως παραμένει, με τους νέους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζουν ανοιχτά την ανασφάλεια τους όσον αφορά το πολιτικό τους μέλλον και φυσικά την επανεκλογή τους.

Αυτό διότι στις επόμενες εκλογές ότι και να γίνει, ακόμα και σε περίπτωση διπλές αναμετρήσεις, ο αριθμός των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος θα είναι πολύ μικρότερος. Όταν ο αριθμός μικραίνει, το πλεονέκτημα το έχουν οι «παραδοσιακοί», τα βαθιά συστήματα, σε όλες τις περιφέρειες και όχι μόνο στις μεγάλες.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει πολλούς νέους βουλευτές να αναζητούν κι άλλες επιλογές, με πολλούς από αυτούς να έχουν κάνει προσωπικές δημοσκοπήσεις, όπου τα αποτελέσματα είναι άκρως απογοητευτικά αναφορικά με την πιθανότητα επανεκλογής τους.

Το αίσθημα της αδικίας που τους διακατέχει είναι επίσης ισχυρό, αφού ουδείς εξ’αυτών αξιοποιήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα με αποτέλεσμα να έχουν άλλο ένα μειονέκτημα για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και αναμένεται παρέμβαση προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει συναντήσεις με κάποιους νέους βουλευτές τους οποίους θεωρεί πολύτιμους για την παράταξη και φροντίζει να τους ενημερώσει προσωπικά ότι θα τους στηρίξει.

Τα ονόματα όσων πρόκειται να «καταπιούν» τους παλιούς στις περιφέρειες τους με τις ευλογίες του Κυριάκου, θα τα έχω σύντομα.

newsbreak.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών υπό τον φόβο των ανατιμήσεων
Επόμενο άρθροΧανιά | Υπό κατάληψη το ΓΕΛ Κολυμβαρίου – Τι ζητούν οι μαθητές

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μη φάτε , έχει γλαροσουπα. Μετά την απλή αναλογική έρχεται η ενισχυμένη. Κι εκει η ΝΔ θα ξαναεχει τους ίδιους κ περισσότερους βουλευτές εκλεγμένους. Αιντε, με τα δήθεν ρεπορτάζ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ