Μεγάλη αλλαγή στο Twitter – Τέλος το μπλοκ

μεγάλη-αλλαγή-στο-twitter-τέλος-το-μπλοκ-1749335

Ακόμα μια μεγάλη αλλαγή στο Twitter, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Χ, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ.

Οι χρήστες του X, δηλαδή του – μέχρι πρότινος – γνωστού Twitter, δεν θα μπορούν πλέον να μπλοκάρουν ανεπιθύμητους followers και τα σχόλιά τους, σύμφωνα με ανάρτηση του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Έλον Μασκ. Έτσι, πρόκειται να καταργηθεί ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας. Το μπλοκάρισμα θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα μόνο για τα άμεσα μηνύματα (Direct Messages – DMs), όπως ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας την Παρασκευή (18/08).

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Έλον Μασκ έγραψε: «Το μπλοκάρισμα πρόκειται να αφαιρεθεί ως «χαρακτηριστικό», εκτός από τα DMs». Επί της ουσίας, ο ίδιος απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε μια δημοσίευση από τον λογαριασμό με την ονομασία Tesla Owners Silicon Valley, που αναρωτιόταν το εξής: «Υπάρχει ποτέ λόγος να μπλοκάρετε ή να κάνετε σίγαση σε κάποιον;». Η ομάδα πίσω από αυτόν τον λογαριασμό προωθεί την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην οποία ο Έλον Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος (CEO).

Γιατί ο Έλον Μασκ τελειώνει το μπλοκ στο Twitter

Μετά την εξαγορά του Twitter, πέρσι, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Έλον Μασκ αναμόρφωσε την εταιρεία, απολύοντας πολλούς εργαζόμενους και επαναφέροντας λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί. Επίσης, ο ίδιος πρόσφατα μετονόμασε τόσο την εταιρεία όσο και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε X.

Πάντως, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας – όπως συνηθίζει – ούτε αιτιολόγησε τη χθεσινή (18/08) απόφασή του ούτε έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταργηθεί η δυνατότητα μπλοκαρίσματος κάποιου στο Χ. Ο Έλον Μασκ αρκέστηκε να σχολιάσει ότι [το μπλοκάρισμα] «δεν έχει νόημα» και επεσήμανε ότι η λειτουργία της σίγασης θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα μέσω του μπλοκαρίσματος να διασφαλίζουν ότι το – για εκείνους – ανεπιθύμητο περιεχόμενο δεν θα εμφανίζεται στο timeline τους ακόμα και ως απάντηση σε αναρτήσεις τους. Η λειτουργία σίγασης, από την άλλη, απλώς εμποδίζει τον εκάστοτε χρήστη να βλέπει τυχόν ανεπιθύμητες απαντήσεις, αλλά δεν τις εξαλείφει από το timeline των άλλων χρηστών. Μάλιστα, ένας αποκλεισμένος χρήστης δεν μπορεί καν να δει το timeline του χρήστη που τον μπλόκαρε – κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τη λειτουργία της σίγασης.

Επισημαίνεται ότι αρκετοί χρήστες του – μέχρι πρόσφατα – Twitter χρησιμοποιούν, σύμφωνα με το CNBC, τη λειτουργία του μπλοκαρίσματος προκειμένου να αποφεύγουν, επίσης, τις διαφημίσεις από συγκεκριμένες εταιρείες ή/και από συγκεκριμένους διαφημιστές στην πλατφόρμα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook