Μεγάλες αλλαγές στον Δημοτικό Κήπο Χανίων: Φεύγουν τα ζώα – Τι έρχεται στη θέση τους | Photos

μεγάλες-αλλαγές-στον-δημοτικό-κήπο-χα-1077410

Σημαντικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν την εικόνα του Δημοτικού Κήπου στο κέντρο των Χανίων ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί από την αντιπεριφέρεια Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Σημαντικότερη αλλαγή που προβλέπει το έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ είναι η αφαίρεση των κλουβιών με τα ζώα, που φιλοξενούν, μεταξύ άλλων, κρι-κρι, παγώνια, πάπιες. Ο χώρος στην πλευρά όπου υπήρχαν τα κρι-κρι θα γίνει μία μεγάλη παιδική χαρά, ενώ στο σημείο με τις πάπιες θα φύγουν τα κάγκελα και θα παραμείνει η λίμνη, με τους πολίτες να έχουν πρόσβαση.

Θα απομακρυνθούν αυθαίρετες κατασκευές, ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος, θα φύγουν όλες οι τσιμεντοκατασκευές και θα ενοποιηθούν τα παρτέρια με τον διάδρομο κίνησης πεζών, ο οποίος θα ανανεωθεί με χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο. Ακόμη, θα ανανεωθεί ο αστικός εξοπλισμός, καλάθια, παγκάκια, φωτάκια, όπως και τα δάπεδα.

Οι νέες περιοχές με σχεδιασμένο εξοπλισμό παιχνιδιού έχουν συνολικά έκταση 2.300 τ.μ. (η υφιστάμενη παιδική χαρά έχει έκταση για παιχνίδι έχει 1.210 τ.μ.).Κατά τα άλλα θα ανοιχτεί μια πρόσβαση ανατολικά με την οδό Πλουμιδάκη για να συνδέσει μελλοντικά με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, η οποία θα είναι και προσβάσιμη για ΑΜΕΑ.

Επίσης τουαλέτες κοινού και ΑΜΕΑ που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή και θα είναι σε συνδυασμό με τον θερινό κινηματογράφο, διπλής χρήσης, το πρωί από τους πολίτες που θα βρίσκονται στο πάρκο και το βράδυ από τους θεατές του κινηματογράφου.Όσον αφορά τα ζώα υπάρχει μέριμνα, αφού, όπως αναφέρει ο Περικλής Βακάλης, προϊστάμενος του τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, υπάρχουν ήδη φορείς και ιδιώτες που θα αναλάβουν την φροντίδα τους και θα απομακρυνθούν, όπως ήταν αίτημα και των φιλοζωικών σωματείων, αφού πλέον δεν επιτρέπεται ο εγκλεισμός των ζώων σε κλουβιά.

Το χρονοδιάγραμμα της μελέτης προβλέπει να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο ώστε να βρεθεί στη συνέχεια ο ανάδοχος και να γίνει το έργο.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το σχέδιο:

zarpanews.gr

8 thoughts on “Μεγάλες αλλαγές στον Δημοτικό Κήπο Χανίων: Φεύγουν τα ζώα – Τι έρχεται στη θέση τους | Photos

  1. Επιτέλους! Να φύγουν τα ζώα, να ζήσουν ελεύθερα! Ειδικά τα Κρι Κρι είναι προστατευόμενο είδος και τα είχαμε κλεισμένα σε κλουβί αντί να βολτάρουν στα βουνά!!

    1. Ναι λες και στα βουνά έχουν αφήσει πολλά οι λαθροκυνηγοί…
      Τα περισσότερα παιδάκια κατεβαίνουν στο κήπο για να ταΐσουν τα ζώα.
      Το ότι ο δήμος δεν τα καθαρίζει και δεν τα περιποιείται είναι άλλη υπόθεση

  2. Παιδιά κάνουμε έργα στα Χανιά, δεν παίζουμε εδώ…
    Και πάνω από τους χάρτες ο Πατον, ο Μπράντλεϊ και ο Αϊζενχάουερ να μελετάνε πως θα γκρεμίσουν ένα τοιχίο να ανοίξουν ένα δρομάκι. Στο μεταξύ άλλος ένας ειδικός θα μισθοδοτειται για να δίνει συμβουλές…

    1. Από δέντρο «βολέψου»τώρα με ότι έχει απομείνει επί Ρουσίτ πασά(!)και πολύ σου είναι! Είναι πολλές οι Μουσουλμάνες πια στα Χανιά τεκνοποιούν σαν κουνέλες…οπότε Παιδικές χαρές τους χρειάζονται και ουχί …δέντρα!

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΤΑ ΖΩΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Η POLITICAL CORECT «ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ» ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΥΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΕΙ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΕΡΓΟΛΑΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΑΚΕΤΕΣ…
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΖΑΡΠ, ΖΑΡΠ ΑΠΟ ΤΗΝ 4ΧΡΟΝΗ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook