Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας Κίνας – Κρήτης σε τουρισμό, επενδύσεις, εκπαίδευση: Τι είπε από τα Χανιά η Κινέζα πρέσβειρα | Photos

μεγάλα-περιθώρια-συνεργασίας-κίνας-813409
oznor

Στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Κρήτης, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης αλλά και στις επενδύσεις, αναφέρθηκε από τα Χανιά, η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Η κα Qiyue, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην πόλη, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε η εκδήλωση για τον τουρισμό με θέμα «Welcome Chinese» στο πλαίσιο της οποίας, Χανιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Κινεζικός οργανισμός τουρισμού ώστε να πιστοποιηθεί ένας προορισμός ως «φιλικός» προς τους Κινέζους επισκέπτες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, υπεγράφη συμφωνία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, για την έναρξη μαθημάτων Κινεζικών, καθώς, διαπιστώνεται διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των φοιτητών.

Προϋποθέσεις για τον τουρισμό

«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα είναι όλο και καλύτερες, η Ελλάδα είναι ένας πάρα πολύ καλός φίλος της Κίνας, γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και θεωρούν ότι το περιβάλλον εδώ είναι πάρα πολύ όμορφο και ότι υπάρχουν πάρα πολλά μνημεία που μπορεί κάποιος να δει. Το να ταξιδέψουν εδώ είναι κάτι που θα τους ενδιέφερε πάρα πολύ» τόνισε η κα Qiyue, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Η ίδια, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική εκδήλωση που θα βοηθήσει εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, να κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να υποδεχτούν Κινέχους τουρίστες. «Η Κρήτη στον τομέα του τουρισμού, ιστορικά αντιπροσωπεύει το κομμάτι της φιλοξενίας» τόνισε, σχολιάζοντας πως στην Κίνα ακόμα θυμούνται την βοήθεια που είχαν προσφέρει οι Κρητικοί τότε με την κρίση στην Λιβύη.

Σε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος, τις περιφερειακές υπηρεσίες που συνδέονται με το πρόγραμμα, τους ηλεκτρονικούς τρόπους επικοινωνίας και πληρωμής που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι αναφέρθηκε ο κ. Ηλίας Παπαγεωργίου υπεύθυνος για το πρόγραμμα Welcome Chinese στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα οδηγεί σε πιστοποίηση που επιβεβαιώνει την τήρηση των στάνταρντς που θέτει ο οργανισμός τουρισμού της Κίνας και στη συνέχει περιλαμβάνει ένα τεράστιο πρόγραμμα προβολής και επικοινωνίας στην Κίνα.

oznor
oznor
oznor
oznor
oznor

oznor
cof

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook