Μέχρι και η Ιερά Σύνοδος απορεί με τη βάπτιση του Άδωνι: «Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω» | Video

μέχρι-και-η-ιερά-σύνοδος-απορεί-με-τη-βά-1061211

Στη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου εν μέσω lockdown, προστέθηκε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος.

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «άδειασε» ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επισημαίνοντας ότι οι βαπτίσεις απορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου.

«Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση. Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι βάπτιση μπορεί να γίνει τις περιοχές που δεν βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μιλώντας στο κανάλι του Mega.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές και για τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο λέγοντας το εξής: «Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ «κόκκινο» επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας. Όμως η Αττική βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, έτσι οι βαπτίσεις έχουν ανασταλεί».

Εφόσον η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του, όπως αναφέρεται στη σελίδα 254 του ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.

Πηγή: news247.gr

One thought on “Μέχρι και η Ιερά Σύνοδος απορεί με τη βάπτιση του Άδωνι: «Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω» | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook