Με υπογραφή Γιώργου Σταθάκη το α’ βήμα για πολεοδόμηση έκτασης στα Χωραφάκια

με-υπογραφή-γιώργου-σταθάκη-το-α-βήμα-880893

Το πρώτο βήμα για την πολεοδομική ανάπτυξη, έκτασης εμβαδού 152,8 στρεμμάτων στη θέση “Αγιος Παύλος- Χωραφάκια” Χανίων, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού «Αστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Υπαλλήλων ΓΕΣ Κρήτης» πραγματοποιήθηκε με απόφαση που υπέγραψε χθες Τρίτη ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο τύπου του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο » με την απόφαση αυτή χορηγείται, η σύμφωνη με τον Νόμο, (προ) απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας ώστε να πολεοδομηθεί η έκταση αυτή και επιπλέον παρέχονται κατευθύνσεις για την εκπόνηση της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής μελέτης. Έτσι, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τον Συνεταιρισμό τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, λόγω της γραφειοκρατίας και των αλλεπάλληλων αλλαγών της σχετικής πολεοδομικής νομοθεσίας, βρίσκει, επιτέλους τη λύση του. Η απόφαση παρέχει τη δυνατότητα σε 165 οικογένειες να αποκτήσουν, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών, α’ κατοικία».

Παράλληλα στο ενημερωτικό δελτίο του Δ.Σ του Συνεταιρισμού, το οποίο ευχαριστεί θερμά τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται ότι «εντός της προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι και περιορισμοί, που αφορούν τους κοινόχρηστους κοινωφελείς χώρους, τους χώρους στάθμευσης, το οδικό δίκτυο κα για μια ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής και, κυρίως, με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως άλλωστε είναι ο πρωταρχικός στόχος και επιθυμία μας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook